Zasedal je svet stranke Levica, na kateri so razpravljali in odločali o svojem kandidatu za predsedniške volitve. Svet stranke je za kandidata za predsednika republike potrdil poslanca stranke, Miha Kordiša, ki je nominacijo sprejel. Pravi, da se v kampanjo podaja z namenom, da funkciji predsednika vrne vsebinsko težo in obljublja, da bo predsednik, ki se bo postavil za ljudi.

“Potrebujemo predsednika, ki bo delal za ljudi”

Kordiš je dejal, da predsedniške volitve v našemu prostoru veljajo kot protokolarne volitve izpraznjene vsebine, zato se v Levici v predsedniško kandidaturo podajajo z namenom, da to spremenijo in mestu predsednika vrnejo vsebinsko težo.

Zagotovo ta država ne potrebuje zgolj še enega političnega funkcionarja, ki bo delal za korporacije, ki bo delal za banke, ki bo zagovarjal interese orožarskega lobija ali ki se bo ukvarjal z ohranjanjem svoje lastne podobe na socialnih omrežjih,” je dejal Kordiš. Ljudje po njegovih besedah potrebujejo predsednika, ki se bo postavil zanje. Po Kordiševem mnenju torej potrebujemo predsednika, “ki bo spregovoril, ko bo javno zdravstvo ogroženo, ki se bo zavzel za reševanje stanovanjske problematike, ki bo branil okoljske prioritete, ki jih kot družba imamo, in ki se bo zavzel za urejanje položaja skrbstva starejših“.

Zagotovo ta država ne potrebuje zgolj še enega političnega funkcionarja, ki bo delal za korporacije, ki bo delal za banke, ki bo zagovarjal interese orožarskega lobija ali ki se bo ukvarjal z ohranjanjem svoje lastne podobe na socialnih omrežjih.

Dodal je, da potrebujemo predsednika, ki se bo postavil za trgovko, medicinsko sestro in industrijskega delavca. “S to idejo sem tudi sam sprejel predsedstvo za kandidaturo za predsedniške volitve”, je najavil Kordiš.

Mesec pojasnil, zakaj gredo v tekmo s svojim kandidatom

Namestnica koordinatorja, ki predseduje svetu stranke, Asta Vrečko je dejala, da so se vsi predlogi s terena za kandidata Levice na predsedniških volitvah nanašali na Kordiša.

Na kandidaturi Kordiša je Levica po besedah njenega koordinatorja Luke Mesca delala nekaj tednov, pobuda SD, da koalicija za predsedniškega kandidata enotno podpre Milana Brgleza, pa je prišla šele prejšnji teden. Zato so se odločili, da se v predsedniško tekmo podajo s svojim kandidatom, je pojasnil Mesec. Dodal je še, da bo Kordiš prijetno presenečenje teh volitev, tako kot je Levica prijetno presenečenje te koalicije, poroča STA.