Kronika

Umrl je dolgoletni športni funkcionar ter nekdanji politik in gospodarstvenik Janez Kocijančič, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Kocijančič je bil predsednik OKS med letoma 1991 do 2014, od leta 2017 pa tudi predsednik Evropskega olimpijskega komiteja. Star je bil 79 let.

Uredništvo9 ur

Preventiva in zdravljenje bolnikov z nenalezljivimi boleznimi po svetu sta bila med pandemijo resno motena, opozarja Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), ki je raziskavo izvedla maja v 155 državah na podlagi podatkov ministrstev za zdravje.

Uredništvo11 ur

Mariborsko okrožno sodišče je Matjažu Ferliču danes na ponovljenem sojenju zaradi povzročitve splošne nevarnosti med divjo vožnjo s streljanjem po Mariboru izreklo deset mesecev zapora.

Uredništvo13 ur

V UKC Maribor so zabeležili skupno 13 žrtev, ki so umrle za posledicami koronavirusa. Skupno je bilo iz bolnišnice odpuščenih 94 oseb, ki so bolezen premagale.

Uredništvo17 ur

13-letnik iz Logatca je bil nazadnje viden danes dopoldan. Zvečer so ga izsledili.

Uredništvo2 dneva

Kot poročajo s PU Novo mesto, je po dosedanjih ugotovitvah med več osebami prišlo do spora in groženj, nato pa je 32-letni domačin uporabil tudi pištolo.

Uredništvo3 dnevi

Moški je v bližini Medicinske fakultete skočil v Dravo, a so se za njim izgubile sledi. Danes je tretji dan kar poteka iskalna akcija, iščejo ga gasilci in potapljači.

Uredništvo3 dnevi

Včeraj je 63-letnika povozil lasten traktor, ker je verjetno pozabil zategniti ročno zavoro. Umrl je na kraju nesreče.

Uredništvo4 dnevi

Mariborski nogometni sodnik Slavko Vinčić je v telefonskem pogovoru za 24ur dejal, da je bil na zabavi prisoten po naključju. “Po sestanku z nekimi poslovnimi partnerji je sledilo povabilo na neko slavje na nekem ranču, na katerega smo se odzvali,” je najprej pojasnil Mariborčan, ki je še dejal, da prisotnih večine ljudi (bilo jih je okoli 40) sploh ni poznal.

Uredništvo4 dnevi

V Bosni, v bližini meje s Hrvaško, je prišlo do množičnega spopada med migranti, dva sta umrla, več jih je bilo ranjenih.

Uredništvo4 dnevi

V bližini Medicinske fakultete je neznanec skočil v Dravo, reševalci ga še vedno iščejo.

Uredništvo4 dnevi