Lajfstajl

Nekoč so strokovnjaki zasvojenost opredeljevali predvsem v povezavi s ponavljajočim uživanjem neke snovi (npr. alkohol, droge), ki povzroči spremembe v vedenju, miselnih procesih in telesnem delovanju.

Na pot4 dnevi

V hitrem tempu vsakdana nega zase in skrb za zunanji videz postajata ena od pomembnejših stvari – toda kaj je tisto, kar naše telo/lasje, zares potrebuje? O mislih in opažanjih ter pričakovanjih sodobnega sveta, smo se pogovorili z Natašo Lovrič, iz frizerstva Weis, na Pobrežju.

Uredništvo5 dni

Sindrom bolnih hiš je pogost pojav, kateremu botrujejo številni zdravstveni problemi, pogosto brez odkritega vzroka. Če živite v “bolni hiši”, se ne rabite preseliti, saj obstaja preprostejša rešitev v obliki prezračevalnega sistema.

Vanja Čiček5 dni

Že od nekdaj je veljalo pravilo sedmih let pri preračunavanju pasjih let, študije pa že zdavnaj kažejo, da je ta računica povsem napačna.

Daniela Leskovar7 dni

Hidrosolubilni vitamini ali vitamin topni v vodi so vitamini skupine B in C vitamin. Običajno se dobro absorbirajo iz prebavnega trakta in se v telesu ne kopičijo. Zato tudi hitreje nastopi pomanjkanje teh vitaminov.

Uredništvo7 dni

Bližajoči se prazniki vabijo k temu, da že sedaj izdelate načrt, kam se boste letos podali s svojimi najdražjimi. Od bresterniške pravljične dežele do Božička na jasi ob Ljubljani, obmorskih pravljičnih bitij ter mozirske Božične bajke – izbira je povsem vaša. Katero destinacijo pa bi predlagali vi?

Jerneja Potočnik1 teden

Tri Mariborčanke so združile moči in poskrbele, da bodo najmlajši, ki bodo decembrske dni preživljali na pediatriji, občutili praznični duh.

Tea Tošić Golob1 teden

Nekateri dodajo partnerjev priimek, nekateri zakonci se odločijo, da bodo imeli oba, spet drugi poiščejo nov priimek. Obstajajo tudi primeri, da se moški odloči v celoti odpovedati svojemu priimku in vzame ženinega.

Uredništvo1 teden

Večina izmed nas pozimi pogosteje zboli. Nemalokrat se iz navadnega prehlada razvije akutno vnetje sinusov, ki ga lahko uspešno zdravimo s homeopatijo.

Uredništvo2 tedna

Nebo bo prihodnje leto postreglo z nekaj zanimivimi astronomskimi pojavi.

Uredništvo2 tedna

Pozvali smo vas, da z nami delite adventne venčke, ki krasijo vaš dom. Objavljamo deset tistih, ki so najbolj pritegnili našo pozornost.

Uredništvo2 tedna