Maribor

Zaradi trenutne epidemiološke slike so poiskali druge rešitve in tako si boste lahko program ogledali kar od doma. Danes ob 17. uri bodo prižgali luči.

Uredništvo3 ure

Na letošnjem izboru e-mobilnostnih mest smo izpadli tik pred finalom, prvo mesto pa je gladko pobrala Ljubljana. Kaj ima slovenska prestolnica, česar Maribor nima? Bomo s P+R parkirišči in sistemom izposoje koles naslednjič morda v finalu?

Jerneja Potočnik9 ur

Z akcijo Otroci za varnost v prometu so otroke prve triade pozvali k razmišljanju in ustvarjanju risbic na temo alkohol in promet. Izdelke je ustvarjalo nekaj manj kot 300 otrok.

Uredništvo9 ur

Na mariborski Srednji šoli za gostinstvo in turizem so pod sloganom “Narazen, a v srcih skupaj” z lepo gesto pripravili prehranske pakete za skoraj polovico dijakov in njihovih družin, ki so se zaradi aktualnih razmer znašli v stiski. Dostavili jih bodo na njihove domove.

Sara Jagodič22 ur

Vrtec Otona Župančiča Maribor se je odločil za okrasitev dreves v okolici. »To smo naredili, da se bodo tedaj, ko bodo hodili tu mimo, spomnili na nas in da bodo z veseljem skočili v veseli december. Pogrešamo vas. Vsakega posebej.«

Tea Tošić Golob22 ur

V okviru Skupne službe za varstvo okolja Skupne občinske uprave Maribor trenutno teče akcija pomoči, ki je namenjena mariborskim osnovnim šolam.

Uredništvo23 ur

Od ponedeljka, 30. novembra, do konca trajanja epidemije bodo v bližini UKC Maribor in pobreškega pokopališča veljale dodatne spremembe parkirnega režima.

Uredništvo1 dan

Zaprtje večine obrtnih dejavnosti ni prineslo pričakovanih rezultatov. Z odprtjem dejavnosti pa bi zagotovili popoln nadzor nad izvajanjem zaščitnih ukrepov.

Tea Tošić Golob1 dan

Organizatorji letošnjega kariernega sejma, ki zaradi epidemije novega koronavirusa v celoti poteka v virtualni obliki, so zadovoljni. Sejem je v prvih treh dneh obiskalo 7476 srednješolcev. Še do petka lahko dijaki preko računalnika, tablice in mobilnega telefona obiščejo sejemski razstavni prostor in pridobijo vse potrebne informacije za nadaljnje izobraževanje ali zaposlitev.

Damjan Veršič1 dan

Zakaj je bila to nemara najboljša tekma doslej pod Maurom Camoranesijem? Tudi zato, ker Ažbetu Jugu sploh nismo dali ocene. Nismo imeli za kaj. Aljoša Matko pokazal, da je potrpežljiv in prebrisan. Sistemi res niso pomembni. In menjave? O, kako so se časi spremenili.

Jaša Lorenčič1 dan

Svet naj bi zastopal interese uporabnikov storitev novoustanovljenega Javnega holdinga Maribor, v katerem bo poslej šest občinskih podjetij. Obenem bi opozarjal na pomanjkljivosti ter predlagal izboljšave.

Andreja Bjelan1 dan