Šentilj

Po poročanju prometno-informacijskega centra ta nastaja med Šentiljem in Pesnico proti Mariboru.

Uredništvo2 tedna

Prva faza, ki se končuje med Pesnico in Šentiljem ter državno mejo, je bila izjemno zahtevna, saj so morala biti vsa ključna dela opravljena v 50 dneh popolne zapore proge.

Uredništvo2 tedna

Novi odsek železniške proge Maribor-Šentilj bo gradil konzorcij podjetij Pomgrad, Kolektor, SŽ-ŽGP, GH-Holding in Gorenjska gradbena družba. Odločitev o izbiri ponudnika je že pravnomočna, sledil bo podpis pogodbe. Dela, ki jih je izvajalec ocenil na slab 101 milijon evrov, naj bi se začela v začetku prihodnjega leta.

Uredništvo2 meseca

Infrastrukturna ministrica je danes po obisku Šentilja, Pesnice in na koncu še Maribora, tudi poudarila, da država nima pravne podlage, da na cesti H2 zahteva vinjeto.

Gabrijel Toplak2 meseca

Tudi letos v Šentilju svoj krajevni in cerkveni praznik obeležujejo z vrsto prireditvami.

Uredništvo4 meseci

Obnova omenjene proge bo omogočila, da se bo število vlakov med Mariborom in Šentiljem povečalo s 67 na 84 dnevno.

Uredništvo4 meseci

Na Štajerski avtocesti se je pripetila še ena nesreča, nastajajo zastoji.

Uredništvo4 meseci

Na slovenskem železniškem omrežju je trenutno eden večjih projektov modernizacija železniške proge Maribor-Šentilj. Ta poteka v več fazah, direkcija za infrastrukturo pa je prejšnji teden odprla ponudbe za gradnjo novega odseka, ocenjenega na največ 101 milijon evrov. Prispele so tri ponudbe; oddali so jih Pomgrad, Cengiz in Strabag.

Uredništvo5 mesecev

Gostilna Meja v Šentilju, v bližini starega mejnega prehoda z Avstrijo, je že 19 let leta kamen spotike med zakoncema Vajnhandl, ki jo upravljata, in srbsko turistično družbo Putnik.

Uredništvo5 mesecev

250 milijonov vredna investicija v optično omrežje bo v treh letih velikemu delu slovenskega podeželja omogočila hitri internet. Pričetek gradnje letos v Šentilju in Litiji.

Gabrijel Toplak5 mesecev

Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je danes sestal z vodstvom Občine Šentilj in s predstavniki civilne zaščite in podjetja Kogal. Tema pogovorov je bila problematika kompostarne v Ceršaku.

Uredništvo5 mesecev