Šentilj

V svojem življenju je Bojan Belna preživel marsikaj, a vse težave mu je uspelo premagati. Danes se lahko pohvali s številnimi novogradnjami, ki so vplivale na razvoj Šentilja. Je tudi edini živeči Slovenec, ki ima svojo ulico.

Uredništvo8 ur

Včeraj so v Jareninskem dolu začeli z izvajanjem gradbenih del na izgradnji primarnega dela optičnega omrežja Rune. Gradijo odsek proti Šentilju in proti Pesnici.

Uredništvo5 dni

Danes je žalosten dan za obiskovalce gozdne igralnice v Ceršaku, saj je nekdo uničil gozdno igralnico.

Uredništvo2 tedna

Brod čez Muro v Sladkem Vrhu ponovno obratuje. Uporabljajo ga predvsem kolesarji in pohodniki iz obeh strani meje.

Uredništvo4 tedni

Minister, pristojen za strateške projekte in kohezijo, v Pesnici napovedal skorajšnjo odločitev o dveh operativnih programov za črpanje evropskih sredstev

Uredništvo1 mesec

V družbi Hit bodo v soboto vnovič odprli vrata dveh igralniško-zabaviščnih centrov in igralnega salona ob avstrijski meji. Odpirajo se igralnica in hotel Mond v Šentilju, igralnica in hotel Korona ter igralni salon Casinò Larix v Kranjski Gori. V družbi Hit pozdravljajo možnost prostega prehoda gostov iz Avstrije.

Uredništvo1 mesec

Država in Občina Šentilj sta prenovili največje prometno ozko grlo v Šentilju. Na vrsti je prenova osrednje ulice ob železnici, ki jo bosta obnovili država in občina v okviru prenove železniške proge.

Uredništvo1 mesec

Danes do 22. ure velja v Avstriji prepoved za tovorna vozila, zato se nas slovenski strani pred avstrijsko mejo že nabirajo vozila. Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je približno kilometer dolg zastoj.

Uredništvo1 mesec

Kako zdravi smo v Mariboru, Dupleku, Šentilju in ostalih okoliških občinah? Najnovejši podatki kažejo, da je zdravje Slovencev vedno boljše, saj se beleži vse manj primerov astme pri mladih, dodeljuje pa se tudi manj zdravil za povišan krvni tlak in duševne težave. Vseeno pa problematika rakavih obolenj, sladkorne bolezni in vožnje pod vplivom alkohola ostaja …

Jerneja Potočnik2 meseca

Nedavno so v Šentilju pričeli z gradnjo trgovskega centra, ki ga bodo otvorili konec leta 2020.

Uredništvo2 meseca

Dvig povprečnine bo za vsako občino v teh časih več kot dobrodošel, med drugim tudi za mariborsko in okoliške občine, ki bodo zaradi finančnega priliva lahko izvedle kak dodaten projekt ali pokrile tekoče stroške, ki jih imajo zaradi epidemije koronavirusa.

Andreja Bjelan2 meseca