Lokalno

Občinski svet občine Starše, v kateri je 25. junija umrl tamkajšnji župan Bojan Kirbiš, je na današnji seji sprejel ugotovitveni sklep o prenehanju mandata županu.

Uredništvo4 ure

Dogodki na Letnem odru v Rušah bodo tudi letos potekali v avgustu. Organizatorji so prepričani, da lahko zagotovijo varnost za vse udeležence in zaposlene.

Uredništvo11 ur

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je imenoval novega poveljnika štaba Civilne zaščite Mestne občine Maribor. Z 10. julijem 2020 bo vodenje štaba prevzel Samo Robič. Dosedanji poveljnik Aleš Ciringer, ki je CZ MO Maribor vodil od maja 2015, ostaja član štaba.

Uredništvo12 ur

Za brezplačen prevoz v območju za pešce in delu starega mestnega jedra bo od jutri na razpolago tudi odprto mini vozilo Maister. Pri tem bodo veljali že poznani zaščitni ukrepi, kot so razkuževanje rok, uporaba obrazne maske in ohranjanje primerne medsebojne razdalje.

Uredništvo13 ur

Kje? V osrčju Pobrežja, v spretnih rokah strokovnjakinj Modnega frizerstva Weis, ki bodo poskrbele za to, da bodo vaši lasje tudi v poletnih mesecih sijoči in lepo negovani. Nova pričeska? K tej pa se vsekakor podajo še sveža poletna manikura, podaljšane trepalnice in sproščujoča masaža.

Uredništvo14 ur

Sezona pohodov v naravo je v polnem razcvetu, v Mariboru pa je na plano spet prišla stara problematika neurejenosti stopnic na priljubljeni sprehajalni poti na Kalvarijo.

Veronika Pirman14 ur

Univerza v Mariboru je v preteklih dneh objavila razpis za sofinanciranje doktorskega študija v prihajajočem študijskem letu, prav tako pa je odprt razpis za sofinanciranje šolnin za dvig izobrazbene ravni Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije.

Uredništvo15 ur

Letošnje poletje je v Mariboru res kolesarsko, po mestnih ulicah pa v zadnjih tednih potekajo posebni umetniško-zgodovinski kolesarski sprehodi, nad katerimi bdijo Mariborska kolesarska mreža, Umetnostna galerija Maribor in Muzej narodne osvoboditve Maribor. Eden od sprehodov bo potekal tudi danes popoldan.

Uredništvo15 ur

Po številnih zapletih glede zbiranja denarja pa je končno dočakal operacijo na Floridi. Operacija, vredna 78 tisočakov, je bila po besedah zdravnika Drora Paleya, ki ga je operiral, uspešna.

Tea Tošić Golob17 ur

Mestna občina Maribor v zgodbi z Mariborskim vodovodom ne popušča in zahteva njegovo brezkompromisno podporo v Javnem holdingu. Podrobnejši pregled situacije pokaže, da dogajanje ni povsem enoznačno, še manj pa je skladno z zakonodajo.

Uredništvo20 ur

Za radodarno merico boste na Streliški cesti odšteli šest evrov, podajalec pa zagotavlja, da jih nabirajo na Kozjaku. “Mi imamo samo naše,” pripomni in doda, da upa, da jih bodo lahko prodajali še do sredine meseca.

Ana Lah20 ur