Slovenija

Najhladneje bo v sredo in četrtek zjutraj, na Arsu pa ocenjujejo, da bo ponovna ohladitev ogrozila predvsem breskve, ki so trenutno v polnem cvetenju.

Uredništvo1 ura

Upokojenci naj poslovalnice bank in hranilnic obiščejo le v nujnem primeru, da se ne bodo po nepotrebnem izpostavljali zdravstvenim tveganjem.

Uredništvo1 ura

Gre za skupino Slovencev, večinoma delavce, ki so v nedeljo pripotovali iz Avstrije, takoj po prihodu v domovino pa so jih testirali na okužbo z novim koronavirusom.

Uredništvo2 uri

V okolici trgovin je moč zaslediti odvržene rokavice, tudi maske. »Zakaj je potrebno metanje uporabljenih rokavic v potok, po tleh? Ste že kdaj slišali za koš?«

Uredništvo3 ure

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) odsvetuje splošno uporabo zaščitnih mask v pandemiji covida-19 razen pri okuženih oz. obolelih.

Uredništvo10 ur

Notranji minister Aleš Hojs je na novinarski konferenci odgovoril na nekaj vprašanj, ki jih državljani zastavljajo o novem vladnem odloku o prepovedi gibanja zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča.

Uredništvo13 ur

Na današnji novinarski konferenci je notranji minister Aleš Hojs dodatno pojasnil ukrepe omejitve gibanja.

Uredništvo15 ur

Na Koroškem se sicer po danes objavljenih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje število potrjeno okuženih ni povečalo.

Uredništvo16 ur

Minister je pozval gradbince, da ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov nadaljujejo dela.

Uredništvo17 ur

Koliko prostora je v slovenskih bolnišnicah in kako učinkoviti so hitri testi? Ukrepi onemogočajo pretok državljanov nazaj, podaljšujejo dovoljenja za bivanje tujih državljanov v Sloveniji. Ukrepi sovpadajo s širjenjem virusa in se povsod po svetu stopnjujejo.

Uredništvo20 ur

V sklopu ukrepov za preprečitev širjenja novega koronavirusa kazen začasno prekinjena 68 zapornikom, 15 na prostost predčasno.

Uredništvo20 ur