Slovenija

Polet v zahvalo vsem ki so med epidemijo najbolj požrtvovalno delali v boju proti virusu, bodo nad Mariborom opravili nekje med 13.30 in 14. uro.

Uredništvo4 ure

Italijanski turisti, z dokazilom o rezervaciji, bodo lahko na Hrvaško prosto vstopali, brez 14-dnevne karantene.

Uredništvo7 ur

Iztekajoča se meteorološka pomlad je bila nekoliko pretopla, dokaj suha in zelo sončna. Odstopanje temperature trimesečja marec, april in maj od dolgoletnega povprečja v večjem delu Slovenije znaša okoli eno stopinjo Celzija.

Uredništvo9 ur

Pri tem gre za kmetijska zemljišča v zaraščanju, drevesa in grmičevje ali kmetijska zemljišče, porasla z gozdnim drevjem.

Uredništvo12 ur

Oblasti kljub temu svarijo, da konec epidemije še ne pomeni konca bolezni, saj da virus še zmerom kroži.

Uredništvo13 ur

DZ bo še nocoj opravil glasovanje o nedopustnosti referenduma na vse tri zakone. Državne svetnice in svetniki so se soglasno izrekli proti vsem trem predlogom odložilnega veta.

Uredništvo1 dan

V Sloveniji bi se lahko po odpravi ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa nekatere mobilnostne navade spremenile. Pa vi? Ste tudi vi postali bolj športno aktivni?

Uredništvo1 dan

Italija je sicer med najhuje prizadetimi državami s covidom-19. Zabeležili so več kot 33.000 smrtnih žrtev te bolezni.

Uredništvo1 dan

V Sloveniji je bilo opravljenih 613 testiranj, nobena oseba ni bila pozitivna. Sedem oseb je še hospitaliziranih.

Uredništvo1 dan

Vzpostavljajo tudi informacijski sistem za covid-19, predvsem pa povečujejo nabor tistih, ki bi lahko v drugem valu sodelovali pri izvajanju epidemiološke službe, torej pri iskanju okuženih in odrejanju izolacije oz. karantene.

Uredništvo2 dneva

Želijo si, da novi koronavirus ne bi bil tako spremenljiv, kot so virusi gripe, ki so med najbolj spremenljivimi, zato je tudi tako težko narediti dobro cepivo proti gripi. Zaenkrat novi koronavirus ne kaže takšne spremenljivosti kot virus gripe

Uredništvo2 dneva