Slovenija

V slovenskih gozdovih na območju Dinarskega gorovja je bilo ta teden mogoče slišati tuljenje, a ne tako, ki bi ga pričakovali – s prav posebnim namenom so tulili biologi in drugi naravoljubi, med katerimi je bilo tudi nekaj mariborskih.

Jerneja Potočnik3 dnevi

Najdlje za vstop v Slovenijo čakajo osebna vozila na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer več kot dve uri.

Uredništvo9 ur

Koroško in Primorsko so zajele močnejše nevihte, nevarnost ostaja tudi v večernih urah.

Uredništvo1 dan

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo plohe in nevihte, možni so tudi krajevni nalivi.

Uredništvo2 dneva

Kolone na mejnih prehodih s Hrvaško zaznamujejo tudi to petkovo popoldne. Vozniki na Gruškovju, Dragonji, Sečovljah in Starodu na vstop v Slovenijo čakajo več kot dve uri. Približno sedemkilometrski zastoj pa je nastal na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, poroča prometnoinformacijski center.

Uredništvo2 dneva

Danes, v petek 23. avgusta, je okoli 12. ure prišlo do nesreče v Ljutomeru. Voznica je trčila v stavbo slaščičarne.

Uredništvo2 dneva

Na današnji dan se spominjamo žrtev vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov – v počitniški ležernosti se za trenutek zdrznite v misli na medvojne grozote, z željo, da se preteklost ne bi več nikdar ponovila.

Jerneja Potočnik2 dneva

Približuje se moško evropsko prvenstvo v odbojki, ki se bo zgodilo v Ljubljani, kot pripravo tako za igralce kot navijače pa je slovenska prestolnica organizirala spektakel – odbojko na vodi. Morda pa lahko na mariborskem odru na Dravi organiziramo kaj podobnega?

Uredništvo2 dneva

V četrtek popoldne je zagorelo v Piranu, zaradi česar so morali gasilci vso noč stražiti Trubarjevo ulico. Poškodovanih k sreči ni bilo, so pa morali štiri ljudi odpeljati na zdravljenje zaradi vdihavanja dima in evakuirati nekaj stanovalcev sosednjih hiš.

Uredništvo2 dneva

Okoli 450 ravnateljic in ravnateljev je na konferenci na Brdu pri Kranju razpravljalo o aktualnih vprašanjih v šolstvu. Zbrane je nagovoril minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, ki je med drugim napovedal uvedbo predmeta državljanska vzgoja v srednjih šolah.

Uredništvo3 dnevi

Iščete službo? Deloglasnik, prvi slovenski zaposlitveni portal, je izbrskal najzanimivejše priložnosti, med katerimi lahko prav vsak najde svojo idealno delovno mesto.

Uredništvo3 dnevi