DOGODKI

Slovenija

Vlada je izdala odlok o določitvi seznama blaga za spopadanje s posledicami izbruha covida-19 v letu 2022, ki je začasno oproščeno uvoznih dajatev in plačila DDV pri uvozu.

Uredništvo36 minut

Vlada je sprejela predlog skupnega kadrovskega načrta organov državne uprave za leti 2023 in 2024, v katerih je najvišje dovoljeno število zaposlenih večje za 843. Prav tako za prihodnji leti predlaga razširitev zbirnega kadrovskega načrt oseb javnega prava za 63 zaposlitev.

Uredništvo40 minut

Vlada je na današnji seji imenovala Azro Herceg za državno sekretarko na ministrstvu za zdravje, in sicer od 1. oktobra dalje. Mojco Kert in Petro Mencigar Cvar je imenovala za predstavnici ustanovitelja v svetu SB Celje, Tanjo Marsič pa za generalno sekretarko na zdravstvenem ministrstvu, so sporočili z urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Uredništvo40 minut

Znani so novi podatki okužb v Sloveniji.

Uredništvo8 ur

Pregled pri zobozdravniku bo možen v vseh slovenskih regijah, nanj se je že mogoče naročiti.

Uredništvo8 ur

K rasti tako na mesečni kot na letni ravni je največ prispeval prihodek v trgovini z motornimi gorivi, je danes sporočil državni statistični urad.

Uredništvo8 ur

DZ je danes sprejel rebalans državnega proračuna.

Uredništvo10 ur

Vlaganje kandidatur za predsedniške volitve je mogoče le še danes.

Uredništvo14 ur

Delovna skupina za premagovanje draginje pri premierju bo v nekaj tednih predstavila spletni kalkulator, s pomočjo katerega bo lahko vsakdo preveril, ali je upravičen do pomoči in kolikšne.

Uredništvo1 dan

Predstavniki ministrstva za okolje in prostor, NIJZ in dimnikarjev ob začetku kurilne sezone opozarjajo na varno uporabo malih kurilnih naprav, ki veljajo za glavni onesnaževalec zraka v hladnejšem delu leta.

Uredništvo1 dan

Certifikat Green Star potrjuje, da smo na pravi poti, je povedal direktor Sektorja za marketing in komuniciranje.

Uredništvo1 dan