Slovenija

Delničarji Luke Koper so na današnji izredni skupščini odpoklicali štiri člane nadzornega sveta, ki so jih imenovali v času vlade Janeza Janše, in sicer Francija Matoza, Nevenko Črešnar Pergar, Andreja Koprivca in Božidarja Godnjavca. Za nadzornike so imenovali Boruta Škabarja, Barbaro Nose, Jožefa Petroviča, Boštjana Raderja in Mirka Bandlja.

Uredništvo2 uri

Premier Robert Golob je v DZ poslal kandidaturo Boštjana Poklukarja za ministra za notranje zadeve. Poklukarja, ki je to funkcijo že opravljal v vladi Marjana Šarca, zdaj najprej čaka predstavitev pred parlamentarnim odborom.

Uredništvo2 uri

Ob podražitvah vrtcev minister za delo Luka Mesec z marcem napoveduje uskladitev otroških dodatkov z inflacijo. S februarjem pa se povečujejo tudi pragi za socialne transferje, kar po besedah ministra prinaša lažji dostop do subvencij.

Uredništvo5 ur

Predstavniki sindikatov Sviz, Glosa in Zasuk so na današnji novinarski konferenci pred skorajšnjim praznikom kulture 8. februarja opozorili na številne težave zaposlenih v kulturi in samega sektorja.

Uredništvo6 ur

V februarju 2023 bodo namreč izplačani novi, višji zneski minimalne plače, višji bo tudi otroški dodatek, socialna pomoč in štipendije.

Sara Jagodič16 ur

Priprave na dvig so sicer potekale več dni.

Uredništvo2 dneva

Finančni minister Klemen Boštjančič meni, da je sistem plač v javnem sektorju slab.

Uredništvo2 dneva

Danes bo pretežno jasno, pihal bo okrepljen severni veter. Jutri bo sprva precej jasno, nato se bo nekoliko pooblačilo.

Uredništvo2 dneva

Na železniški postaji v Zidanem Mostu bodo danes dvignili 380 ton težak transformator, ki se je prevrnil v začetku januarja. Na Slovenskih železnicah v času del pričakujejo 10- do 15-minutne zamude v potniškem prometu.

Uredništvo3 dnevi

Na osnovni šoli (OŠ) Savsko naselje so štirje učenci lani pridobili geslo za dostop do elektronske redovalnice in v njej popravljali svoje ocene.

Uredništvo3 dnevi