Slovenija

Na pot iz Južne Afrike na domačo Norveško se je odpravila kar s kolesom. Prekolesariti namerava več kot 20.000 kilometrov poti in prečkati 24 držav.

Uredništvo8 ur

Iz prodaje družba Philips prostovoljno umika in zamenjuje sedem modelov digitalnih video varušk. Preverite ali je vaša med njimi.

Uredništvo11 ur

Napovedal je, da se bo s predsednikom vlade pogovoril o datumu odstopa kot ministra za obrambo. Ne želi namreč, da bi njegov odstop povzročil nevšečnosti trenutni vladi.

Uredništvo12 ur

Do 21. januarja se zbirajo prijave za dopolnilni pouk srbščine, ki ga sofinancirata slovenska in srbska vlada.

Uredništvo1 dan

Po nižinah bo sprva deloma deževalo deloma snežilo, popoldne in zvečer pa večinoma snežilo.

Uredništvo2 dneva

Začetek letošnjega že 60. Kurentovanja bo na Ptuju 2. februarja, točno ob polnoči na domačiji 2. princa karnevala Matevža Zokija v Budini pri Ptuju.

Gabrijel Toplak2 dneva

Že letos naj bi bil opazen porast števila potekal veljavnost osebnih dokumentov, medtem ko bo največ osebnih izkaznic in potnih listov poteklo leta 2022.

Gabrijel Toplak2 dneva

K nam je prispelo kar 6570 kilogramov okuženega mesa, ki je žal že romalo do končnega potrošnika. Uprava za varno hrano je meso že odpoklicala.

Uredništvo2 dneva

Na koprskem okrožnem sodišču so danes zaključili izvedbo predobravnavnih narokov za obdolžene v zadevi Marina. Zagovorniki obdolženih so ponovno opozorili na prekratek rok za odgovor na nove dokaze, ki jih je prejšnji mesec predložilo tožilstvo.

Uredništvo2 dneva

Obtoženka je bila lani obsojena na 20 let zapora. Sodnica je na ponovnem sojenju izključila javnost, kar bi lahko pomenilo novo sodno prakso.

Uredništvo2 dneva

Center za kibernetsko varnost, Si-Cert, znova opozarja pred povečanimi napadi na podjetja preko elektronske pošte.

Uredništvo2 dneva