Slovenija

Slovenska policija je danes prevzela nov helikopter za letalsko policijsko enoto. Pogodbena vrednost helikopterja je dobrih 14 milijonov evrov.

Uredništvo12 ur

Od petka naprej se bodo lahko vsi navdušeni pohodniki podali na novo, kar 270 kilometrov dolgo pohodniško pot Juliana Trail. Pot bo skozi lepote podeželja in osupljive narave vodila okrog Triglava in Julijskih Alp, zanimanje zanjo pa sega že preko slovenskih meja.

Uredništvo9 ur

Na združenju ravnateljev (ZRS) razmišljajo o posebnem kodeksu. Morda bodo uvedli nova enotna pravila osebne urejenosti. Vprašanje uniform je ponovno spodbudila afera “mehčalec”.

Uredništvo13 ur

V državi ni dovolj prostorskih zmogljivosti v institucionalnem varstvu, tako da ni niti ene prazne postelje. Področje institucionalnega varstva starejših vse bolj prepušča zasebnikom, pri katerih pa prvi cilj ni javni interes skrbi za starejše, ampak dobiček.

Uredništvo23 ur

Tiskano vlogo morajo kandidati poslati s priporočeno pošiljko po pošti ali oddati osebno.

Uredništvo2 dneva

Stečaj Adrie Airways je povzročil nemalo težav. Po upadu števila potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odpovedih nekaterih gostov na kongresnih dogodkih v glavnem mestu se sedaj razmere urejajo.

Uredništvo20 ur

Po predčasni razrešitvi Igorja Velova Javno agencijo RS za varnost prometa začasno vodi Vesna Marinko.

Uredništvo2 dneva

Nacionalna akcija za večjo varnost bo na slovenskih cestah traja do 20. oktobra.

Uredništvo2 dneva

V letošnji akciji sodeluje 850 strokovnjakov za ustno zdravje, ki bodo pregledali okrog 87.500 bolnikov.

Uredništvo2 dneva

Društvo Palčica Pomagalčica, ki je zbiralo pomoč za Krisa, nima statusa humanitarne organizacije. Da so se izognili plačilu davka, so morali najti drugo rešitev. Znane so podrobnosti…

Uredništvo2 dneva

Poletni dopusti so že mimo, saj smo že pošten zakorakali v jesen in temu primerna je tudi ponudba delovnih mest širom Slovenije. Deloglasnik vas tudi tokrat čaka z novimi možnostmi.

Uredništvo3 dnevi