Slovenija

Govorili smo z zakonskima in družinskima terapevtkama, ki sta nam zaupali, kako se spreminjajo odnosi v družinah, spregovorili smo tudi o tem, ali se sploh znamo posvečati en drugemu in kaj pravzaprav potrebujemo.

Tea Tošić Golob5 ur

Če se bo konec tedna znova povečalo število kršitev, bo policija zdravstveni stroki predlagala, da se prehajanje med občinami znotraj regije, v kateri oseba prebiva, za namen rekreacije znova omeji samo na občino bivanja.

Uredništvo6 ur

Kdor se bo danes ali jutri odpravil v Kranjsko Goro, ga zaradi smučarskega tekmovanja za 57. Zlato lisico kontrola čaka že na izvozu iz avtoceste na Hrušici, so napovedali v slovenski policiji pred tekmama za svetovni pokal alpskih smučark na progi Podkoren.

Uredništvo6 ur

Premier Janez Janša se je na danes vloženi predlog konstruktivne nezaupnice odzval prek Twitterja. Sam je sicer to poimenoval kot nekonstruktivno nezaupnico oziroma kot pobalinsko nagajanje po načelu: kolikor več virusa, toliko bolje za KUL.

Uredništvo13 ur

Odločanje o nezaupnici vladi Janeza Janše z odločanjem o novem predsedniku vlade bo drugo odločanje o konstruktivni nezaupnici od konstituiranja prvega DZ. Državni zbor je na tak način 27. februarja 2013 za novo predsednico vlade izvolil Alenko Bratušek, s čimer je bil razrešen dotedanji predsednik vlade. Tudi tedaj je bil to Janez Janša.

Uredništvo16 ur

Mineva teden dni odkar so v iniciativi “otrok ne damo” ministrici Simoni Kustec izročili več kot 12.000 zbranih podpisov pod peticijo “Poziv ministrici k takojšnji normalizaciji vzgoje in izobraževanja na vseh ravneh”. Ministrica jim je v pismu podala obširen odgovor, katerega vsebino v celoti objavljamo.

Valentina Podplatnik17 ur

Skupina 42 poslancev s prvopodpisanim Branetom Golubovićem (LMŠ) je danes v DZ vložila predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem, je slednji sporočil na novinarski konferenci. Podpise pod predlog so prispevale poslanske skupine LMŠ, SD, Levica in SAB ter trije poslanci DeSUS.

Uredništvo18 ur

Koalicija KUL je za danes napovedala vložitev konstruktivne nezaupnice proti Janševi vladi. Pod njo so želeli 43 podpisov opozicijskih poslancev, a tega števila ne bodo dosegli. Podporo dokumentu je odrekel DeSUS-ov poslanec Branko Simonovič, čeprav je kandidat za novega mandatarja prav DeSUS-ov predsednik Karl Erjavec.

Uredništvo19 ur

Preiskava KPK potrdila, da je dr. Aleksandra Pivec stroške nočitev v Izoli plačala sama in da v primeru Vina Kras ni bilo nobenih kršitev.

Uredništvo20 ur

Na ljubljanski medicinski fakulteti je po cepljenju zaposlenih ostalo nekaj odmerkov, ki so jih prejele tudi druge osebe, domnevno svojci nekaterih zdravnikov. O cepljenju najstarejših svojcev zaposlenih sicer razmišljajo na ljubljanskem onkološkem inštitutu in v kliničnem centru. Cepilna mesta so medtem obiskali zdravstveni inšpektorji.

Uredništvo22 ur

Na Severnem Primorskem je položaj glede okužb zelo zaskrbljujoč. V zadnjem tednu se je epidemiološka slika drastično poslabšala. Največ okuženih je v dveh domovih za starejše v Ajdovščini in Tolminu.

Uredništvo22 ur