Ruše

Kljub temu, da občina nenehno poziva k odvozu v njihov zbirni center, svetniška skupina ZA Združena akcija opozarja na neurejenost ekoloških otokov.

Gabrijel Toplak1 dan

Z velikostjo 800 kvadratnih metrov bo znova predstavljalo eno največjih zunanjih drsališč na tem koncu Slovenije.

Uredništvo4 dnevi

Za potrebe Prostofer bodo prevoze na območju občine opravljali od 15. novembra, rezervacije prevozov pa so že možne na brezplačni telefonski številki 080 10 10.

Gabrijel Toplak1 teden

Sečnja lesa in spravilo lesa v gozdovih sta v tem letnem času nadvse priljubljeni opravili, zato je na več mestih ob gozdovih tudi moč videti večje kupe hlodovine, ki čakajo na odvoz. In tega v večini primerov opravijo po lokalnih cestah, ki »trpijo« pod težo številnih težkih vozil.

Gabrijel Toplak1 mesec

Med 6. in 7. uro zjutraj se je v Rušah v sklopu novega festivala OktobeRušefest 2019 pričel vzlet balonarjev.

Uredništvo1 mesec

V občini Ruše se to soboto obeta zanimivo celodnevno dogajanje, saj pripravljajo prireditev OktobeRuše fest 2019. Odprli bodo tudi medgeneracijski center DANica Ruše.

Gabrijel Toplak1 mesec

V ruškem medgeneracijskem centru tudi po poletnih aktivnostih za otroke občanom tudi v tem mesecu omogočajo različne aktivnosti.

Gabrijel Toplak2 meseca

Na podlagi izkušenj iz preteklih let v podjetju Marprom upajo, da bi smučarsko sezono lahko začeli sredi decembra, ob ugodnem vremenu še prej.

Uredništvo2 meseca

Danes so v Rušah odprli nov fitnes, ki ga je občina vrnila v Športni park.

Gabrijel Toplak2 meseca

Obiskovalcem bo nudil kar osem kardio naprav, funkcionalno kletko in šestnajst fitnes naprav oziroma klopi.

Gabrijel Toplak2 meseca

Za namene ločenega zbiranja komunalnih odpadkov je sicer nameščenih preko 130 ekoloških otokov oziroma zbiralnic za zbiranje papirja in stekla. Občina poziva k odvozu v njihov zbirni center.

Gabrijel Toplak3 meseci