Šport

Tudi v Sloveniji bosta do konca sezone na voljo trenerjem v prvi ligi še dve dodatni zamenjavi, skupaj torej pet. Opraviti se morajo v treh prekinitvah. Tako Zlatko Zahović kot Sergej Jakirović verjameta, da je to lahko glavni adut Maribora pri lovljenju zaostanka sedmih točk za Olimpijo.

Jaša Lorenčič6 ur

Po zmagi nad Nafto (3:1) in remiju s Koprom (2:2) je Maribor na zadnji pripravljalni tekmi visoko, igrivo in gledljivo slavil proti Bravu (6:1). Zadeli so Blaž Vrhovec, Gregor Bajde, Luka Zahović, medtem ko je Rudi Požeg Vancaš navdušil s hat-trickom. Ko se tekmec utrudi, Maribor igra ne le učinkovito, ampak tudi gledljivo.

Jaša Lorenčič1 dan

Prva liga se bo nadaljevala v petek s tekmama med Aluminijem in Muro ter Celjem in Rudarjem, dan pozneje bo sežanski Tabor gostil vodilno Olimpijo, 7. junija pa bosta še obračuna Bravo – Triglav in Domžale – Maribor.

Uredništvo1 dan

Čeprav se zdi, da nogometaši enajstmetrovke streljajo že od nekdaj, bo ta način iskanja zmagovalca letos praznoval svojo 50. obletnico.

Uredništvo2 dneva

Čeprav je vlada bazenom in zdraviliščem že prižgala zeleno luč, ti opozarjajo, da natančnih navodil glede higienskih ukrepov, ki jih bodo morali uvesti, še niso prejeli.

Uredništvo2 dneva

Rokometni klub Maribor Branik je dobil novega trenerja Sinišo Markota, ki je nazadnje treniral avstrijski Ferlach oziroma Borovlje. Markota je sicer stari znanec slovenskih rokometnih igrišč.

Uredništvo4 dnevi

Maribor je v drugi pripravljalni tekmi remiziral s Koprom (2:2). Sergej Jakirović še išče nove odgovore na stara vprašanja. Še vedno ga lahko precej skrbi obramba, navdušujejo pa predstave mlajših.

Jaša Lorenčič4 dnevi

Zaenkrat smo edina država v tem delu Evrope, ki ne omogoča vadbe v fitnes centrih, so sporočili iz Slovenske fitnes iniciative. Na odločevalce apelirajo naj čimprej omogočijo odprtje vadbenih centrov.

Uredništvo4 dnevi

Vsi nogometaši, ki nastopajo v 1. SNL, imajo skupno zavarovalno kritje v višini devet milijonov evrov, vsak posameznik pa je zavarovan z vsoto 30.000 evrov.

Uredništvo4 dnevi

V Ljudskem vrtu se bosta danes pred praznimi tribunami na pripravljalni tekmi ob 18. uri pomerila NK Maribor in Koper. Ob tem so znova vse glasnejši namigi, da naj bi nekdanji športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič nadaljeval svojo pot prav v Kopru.

Uredništvo4 dnevi

NIJZ za športne vadbe poleg splošnih priporočil med drugim svetuje zadostno medosebno razdaljo, razkuževanje opreme in prostorov ter izogibanje srečevanju različnih skupin vadečih. Priporča, da se rekreativnih športnih dejavnosti v zaprtih prostorih, razen individualnih, za zdaj še ne izvaja.

Uredništvo5 dni