Kultura

Štiri podravske občine, Maribor, Ruše, Slovenska Bistrica in Hoče-Slivnica so sklenile glave in predstavile skupno turistično ponudbo vzhodnega dela Pohorja.

Uredništvo5 dni

Z dogodkom, ki bo pred cerkvijo Sv. Josipa, bodo na željo prebivalcev Vele Luke počastili legendarnega glasbenega ustvarjalca.

Uredništvo1 teden

Mariborski letni kino, ki se odvija v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor na Minoritih, je na otvoritveni projekciji filma Ne bom več luzerka obiskalo okrog 350 ljudi.

Uredništvo1 teden

Kultni režiser Quentin Tarantino že dlje časa trdi, da bo svojo režisersko kariero sklenil z desetim filmom. A ob premieri njegovega devetega celovečerca Bilo je nekoč v Hollywoodu v Cannesu so vse glasnejše govorice, da utegne prav ta film biti njegov zadnji.

Uredništvo2 tedna

Organizator letošnjega Festivala Lent je izpostavil minuse in pluse letošnje organizacije, finančnih vložkov in sodelovanja z občino. Festival primerjajo z otrokom, ki mu starši nočejo dati žepnine, hkrati pa mu ne dovolijo delati preko študentskega servisa.

Vanja Čiček2 tedna

Med 6. julijem in 31. avgustom 2019 si boste v okviru Letnega kina Minoriti v Avditoriju Lutkovnega gledališča v Mariboru, ob sredah in sobotah ter dveh petkih, lahko ogledali 19 celovečernih filmov. Med njimi tudi najnovejše filmske mojstrovine Larsa von Trierja, Quentina Tarantina in Pawla Pawlikowskega, uvod v letošnjo edicijo pa začenjamo s slovenskim trojčkom in filmom Ne bom več Luzerka Urše Menart.

Uredništvo2 tedna

Poletje je čas za potovanja. Pa ne le človeški popotniki, tudi umetnine se poleti pogosto podajo na obisk razstavišč doma in drugod. Po lanskoletnem gostovanju Zorana Mušiča na Dunaju, Ivane Kobilce v Ljubljani, Else Kasimir Oeltjen na Ptuju ter ekspresionistov v Kostanjevici na Krki, dela iz Zbirke Umetnostne galerije Maribor tudi letošnje poletje gostujejo na razstavah v Sloveniji in tujini.

Uredništvo2 tedna

Po sobotni Paradi ponosa so v javnost pricurljale informacije o grožnjah udeležencem parade, a dlje kot do provokacije k sreči ni prišlo.

Vanja Čiček2 tedna

Operni spektakel Aida bo drevi na Kongresnem trgu uvedel 67. Ljubljana Festival. Verdijeva Aida, ki je gotovo ena najbolj poznanih in največkrat izvajanih oper ne le v skladateljevem opusu, temveč v celotni operni zgodovini, bo tokrat izvedena v koprodukciji Festivala Ljubljana, HNK Split, Slovenske filharmonije (SF) ter SNG Maribor.

Uredništvo2 tedna

Šahovski turnir, otroški Folkart, tradicionalno festivalsko Rajanje z Romano, številni zanimivi glasbeni nastopi in ob koncu dneva še ognjemet.

Uredništvo3 tedni

Pred 100 leti so v Mariboru ustanovili slovenski športni klub SSK.

Uredništvo3 tedni