Kultura

Danes bo ob 19. uri v Wetrinskem inovativni družabni glasbeno-plesni jam v Mariboru. Jerneja Fekonja, mariborska plesalka sodobnega plesa vabi na dogodek, ki se ga lahko udeležite kot plesalci ali gledalci. Daniel Marinič z zvoki harmonike poskrbel za glasbeno spremljavo.

Ana Lah6 ur

Maribora brez umetnosti si skorajda ne moremo predstavljati. Morda je sicer ne opazimo na vsakem koraku, a brez številnih umetnic in umetnikov, ki se vsakodnevno v naše mesto trudijo vnesti nekaj več, bi bil Maribor povsem drugačen. Pomembno vlogo imajo tako tudi mariborske šole umetnosti, risanja in slikanja …

Jerneja Potočnik4 dnevi

V razstavišču Pokrajinskega arhiva Maribor bodo odprli razstavo o bogati zgodovini nekdanje tovarne TVT Boris Kidrič Maribor.

Uredništvo5 dni

Tone Partljič, dr. Andrej Fištravec in dr. Igor Žiberna bodo marca začeli z izobraževalnimi sklopi.

Uredništvo2 tedna

Je kultura to, da se enkrat na leto oblečemo v lepa oblačila, odpravimo v gledališče, vljudno sedemo ter v tišini prisluhnemo opernim arijam? Ali je kultura to, ko se smetana Slovenije zbere v dvorani ter prisluhne ganljivemu govoru o pomenu kulture? Morda pa kulture ni mogoče povsem jasno opredeliti … Kaj pa o kulturi in njenem pomenu pravijo mariborski kulturniki in kako lahko vsaj enkrat letno obiščete mariborske kulturne institucije?

Jerneja Potočnik3 tedni

V posebni oštevilčeni izdaji desete jubilejne kriminalke Cerkev je bilo izdanih le 100 izvodov. V nedeljo se bodo odpravili na osrednji kraj zločina.

Uredništvo3 tedni

Predvidenih je 70 dogodkov za vse okuse na več kot 30 lokacijah v mestu, od mestne tržnice in pristanišča do pop up nastopov pevskih zborov in igralcev na mestnih ulicah do večernih programov v barih in klubih.

Uredništvo4 tedni

Ponoči, ko naše mesto spi, se prebudijo nenavadna bitja, ki v svet prinesejo nešteto zvokov. Morda jih odrasli, ki trdno spimo, sploh ne opazimo, a otroška domišljija v zvokih vidi nekaj več – Ponočnjake. Tokrat se bodo muzikalični Ponočnjaki prikazali tudi v lutkovni predstavi režiserja Petra Kusa, ki bo premierno zaigrana že danes.

Jerneja Potočnik4 tedni

Zdravnica in humanitarka bila izbrana kot iskra širše slovenske javnosti.

Uredništvo1 mesec

Maribor se lahko pohvali z najboljšimi ljubiteljskimi kulturniki. Zlato plaketo za življenjsko delo na področju ljubiteljske kulture je prejel vsestranski kulturnik mag. Franci Pivec, srebrno fotograf Branimir Ritonja in zlati znak zborovodkinja Tadeja Vulc.

Uredništvo1 mesec

V knjigi je zbranih enajst zgodb moških, ki prestajajo zaporno kazen ter fotografije njihovega zaporniškega okolja. V Galeriji Epeka bo potekala predstavitev knjige in otvoritev fotografske razstave “Vidiš, tukaj boš pa zdaj doma”.

Uredništvo1 mesec