Kultura

Prestavitev knjige Naš Maister se bo danes odvila v Univerzitetni knjižnici Maribor (UKM).

Uredništvo5 dni

Raje kot občudujemo, svoje mesto pogosto kritiziramo. A tokratna razstava v Galeriji Media Nox, v kateri sodelujejo tudi mariborski študenti, ponuja priložnost, da na Maribor pogledamo skozi prizmo podob priznanih umetnikov.

Jerneja Potočnik6 dni

Plovilo je zakopano v gomilnem grobišču, katerega premer ocenjujejo na okrog 18 metrov, slike radarja pa kažejo, da bi bil lahko gredelj plovila dolg 13 metrov, celotno plovilo pa še nekaj metrov več.

Uredništvo1 teden

Vokalna skupina Florentine iz Ruš se bo to soboto, ob 18. uri v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi predstavila s prazničnimi melodijami.

Uredništvo4 tedni

Spodbujanje celotne produkcijske verige otroške in mladinske literature, ki temelji na inkluzivnosti, multikulturnosti in raznolikosti: od pisanja in izdajanja do prodaje knjig.

Uredništvo4 tedni

Ta vikend, med 21. in 22. decembrom, bo Vilinsko mesto v Vetrinjskem dvoru zaživelo v drugačni luči. K nam se bodo vrnili stari, srednjeveški časi, ki jih bodo za nas pričarali Maistri Marpurgi.

Uredništvo1 mesec

Evrovizija bo tokrat v stilu obzorja, ki povezuje zemljo in morje.

Daniela Leskovar1 mesec

Kot povedo na Mestni občini Maribor, naziv potrjuje, da občina zasleduje prave vrednote, ko kot lokalna skupnost spodbuja k razvoju bralne pismenosti, branja in bralne kulture.

Uredništvo1 mesec

V reškem pristanišču bodo preuredili znamenito ladjo v kulturni prostor za potrebe prihajajoče Evropske kulturne prestolnice.

Daniela Leskovar1 mesec

Krampusi, tradicionalni pošastni parklji iz Avstrije, so pozno popoldan zavzeli ulice pri sosedih ter tako na že star način prestrašili ali pa tudi zabavali obiskovalce.

Uredništvo1 mesec

Knjiga je razdeljena na dva dela: en govori o Gretinem življenju skozi oči njene družine, drug pa predstavlja zbirko njenih govorov in zapisov ob različnih priložnostih.

Uredništvo2 meseca