Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu izgubila proti Avstralki Ashleigh Barty. Prva nosilka prvega turnirja za grand slam v sezoni je bila po 68 minutah igre boljša s 6:1 in 6:4.

Potem ko je 29-letna Mariborčanka v prvem krogu zanesljivo s 6:3, 6:3 premagala Švedinjo Rebecco Peterson, je bila v drugem krogu nemočna proti eni izmed prvih favoritinj za naslov v Melbournu.

Udarni dvoboj

Bartyjeva je udarno začela dvoboj in že takoj v drugi igri prišla do odvzema servisa. Hercogova je v četrti igri znižala na 1:3, to pa je bilo vse, kar ji je domačinka iz Ipswicha v avstralskem Queenslandu dovolila. Po vsega 26 minutah je Bartyjeva dobila prvi niz s 6:1. Razmerje točk je bilo kar 29:15 v korist Avstralke.

V drugem nizu se je Mariborčanka, ki je svoj 29. rojstni dan praznovala v ponedeljek, bolje kosala s tekmico. V drugi igri je prišla do prvih dveh priložnosti za odvzem servisa, ki pa ju ni izkoristila. Hercogova je imela v osmi igri še dvakrat priložnost za break, a je tudi v tem primeru Bartyjeva izenačila.

Kazen je sledila v naslednji igri, ko je prva nosilka turnirja tam spodaj izkoristila prvo priložnost za odvzem servisa v drugem nizu. V zadnji, deseti igri pa je Bartyjeva spet ubranila dve break-žogici in izkoristila prvo priložnost za zmago za končnih 6:1, 6:4.

Triindvajsetletno Avstralko v tretjem krogu čaka 20-letna Kazahstanka Jelena Ribakina, ki je v dveh nizih s 6:3, 6:4 ugnala Belgijko Greetje Minnen.

Uteha v denarni nagradi

Najboljši slovenski igralki Hercogova v uteho ostaja 78.980 evrov denarne nagrade za nastop med 64 najboljšimi.

Predvidoma ob 9. uri bo danes v konkurenci posameznic igrala še Tamara Zidanšek, ki jo na drugi strani mreže čaka 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam Američanka Serena Williams. Aljaž Bedene bo svoj obračun drugega kroga med posamezniki odigral v četrtek proti Latvijcu Ernestsu Gulbisu.