Zadnji dan Festivala za oblikovanje Maribor, ki je potekal v četrtek, 18. 4. 2024, v Mariboxu, je bil namenjen zaključni prireditvi, je strnjen prikaz ustvarjalnosti dijakov vse dni festivala in vse dni pouka. Predstavili so svoje delo, svoje izdelke, in pokazali, kako raznoliki so, kaj vse znajo in zmorejo ustvariti skupaj.

Prireditev se je začela z nastopom šolske glasbene skupine Šrajeri, predstavili so se s pesmijo Lahko sem srce. Nato je dijake in druge obiskovalce nagovorila ravnateljica gospa Nadja Jager Popovič. Sledila je točka plesne skupine in nato predstavitev izdelkov dijakov zaključnih letnikov. Najprej so se predstavili dijaki programa tehnik oblikovanja, modula grafično oblikovanje. Sledila je revija raznolikih pričesk, ki so jih ustvarili frizerji. Manekenke so spremljali Šrajeri s pesmijo It´s my life.

[[image_1_article_65492]]

Oder je glasbeno obarvala še ena šolska skupina, in sicer Rock Angelz s skladbo Smells like teen spirit. Obe skupini se bosta predstavili tudi v petek, 19. 4. 2024, popoldne na Štuku, kjer se bodo predstavili srednješolski bendi, prireditev je poimenovana FOMB POMP. Na odrski pisti so se sprehodile dijakinje, manekenke, ki so predstavile kolekcijo oblačil dijakov modula modno oblikovanje. Medijski tehniki so se predstavili s številnimi tiskovinami, z animacijami, s fotografijami in spletnimi stranmi. Ne smemo pozabiti omeniti, da tega dogodka brez njih sploh ne bi bilo, čeprav so v ozadju in kdaj ostanejo tudi nevidni. Tudi oblikovalci uporabnih predmetov so prikazali svoje zaključne izdelke, od luči do glasbil.

Program so popestrili plesalci, plesni pari so z energičnimi plesi navdušili gledalce, med katerimi so bili tudi dijaki, ki so udeleženi v projektu Erasmus+. Za konec, poln energije, pa so poskrbeli Šrajeri s skladbo Pojdi z menoj v toplice slovenske skupine MI2. Tako se je končal 9. FOMB na temo RAZNOlikOST.