Trgovine KiK so ene izmed redkejših trgovin z oblačili v Sloveniji, v katerih še lahko ugodno nakupujejo ljudje z močnejšimi postavami. Kot je našega bralca obvestila trgovka, pa so sprejeli poslovno odločitev, ki bo presenetila mnoge kupce. V Mariboru in okolici so namreč ponudbo oblačil prestavili, oblačila z večjimi številkami lahko odslej najdemo le še v poslovalnici na Tržaški cesti.

Obsežno ponudbo oblačil za močnejše postave lahko sedaj najdete v KiK trgovini na Tržaški cesti

Našo bralko je ob tem razburilo predvsem, da je obiskala druge poslovalnice in opazila, da oblačil z večjimi številkami ne prodajajo več. Nato je slučajno obiskala poslovalnico na Tržaški cesti, kjer je opazila, da imajo večjo ponudbo tovrstnih oblačil kot običajno. Prijazna prodajalka ji je nato razložila, da je druga najbližja prodajalna z večjimi številkami sedaj le še v Celju. Ponudbo za močnejše postave so namreč prestavili v le nekaj trgovin, vendar je zdaj tam ponudba zanje zdaj res obsežna. Naša bralka je ob tem ogorčena predvsem, ker nakupovalcev o tem niso obvestili, kot pravi moraš spremembe ugotoviti sam.

Žalostna pa je tudi, ker bo morala hoditi v trgovino na Tržaško cesto, čeprav so ji druge KiK trgovine bližje. Kot pravi, je ponudba oblačil za močnejše postave v Mariboru in okolici že tako ali tako zelo omejena.

Kontaktirali smo tudi podjetje KiK, kjer so nam odgovorili, da KiK svojo mrežo poslovalnic neprestano optimira, kar hkrati predstavlja rutino za vsa velika podjetja. “K temu sodi neprestana kontrola gospodarnosti posameznih poslovnih enot ter analiza povpraševanja posameznih izdelkov v določeni poslovni enoti. Pri tem prav tako upoštevamo prejete povratne informacije s strani kupcev – tako s pomočjo kupcev in strokovnih sodelavcev zagotavljamo, da vsaka KiK poslovalnica poseduje optimalno ponudbo za lokalno ciljno skupino. Iz tega razloga se ponudba v določenih poslovalnicah razlikuje,” so navedli in dodali, da negativnih odzivov na slednje do sedaj še niso prejeli.