Za spletno stran NK Maribor je po dvoboju z Domžalami spregovoril Marko Šuler.

Vijolični z 9 točkami prednosti v novo sezono

Naše medsebojne tekme so takšne, da gledalci pridejo na svoj račun, proti Domžalam je vedno precej dinamike. Znova je bilo zahtevno gostovanje, proti zahtevnemu tekmecu, vmes smo zapravili nekaj priložnosti, a smo vztrajali in ob pravem trenutku, proti zelo dobri ekipi Domžal prišli do novih treh točk, ki veliko pomenijo,” je povedal Šuler ter dodal, da so izredno veseli, da so povečali razliko na +9, a da je najbolj pomembno to, kje si na koncu sezone.

Treba je oddelati resno najprej prvo fazo, imamo še eno tekmo proti Rudarju, potem bomo lahko potegnili črto pod jesenskim delom in se po vmesnem premoru lotili priprav na spomladansko nadaljevanje. Ima pa ta zmaga v Domžalah dodatno težo, o tem ni dvoma. Kot zmaga na zahtevnem gostovanju in za še boljše izhodišče na lestvici.”

Jesenski finš, postal vijolični finiš

Sobotna zmaga je bila že četrta zaporedna. “To je čas, ko misli že lahko bežijo kam drugam, a smo se dogovorili, da zdržimo, ostanemo zbrani in izpeljemo jesenski del na najboljši način, kar je mogoče. Dobro nam uspeva,” je povedal Šuler.

Nova priložnost v spomladanskem delu. Zaradi četrtega rumenega kartona bo moral naš najizkušenejši branilec izpustiti tekmo v Velenju. “Zame je, žal, jesenski del že končan. Nadaljujem drugo leto, bodo drugi opravili še zadnjih 90 minut v petek. Verjamem, da bomo v Velenju še z eno uspešno predstavo na najlepši način zaključili ta del sezone, ki je dober, a je samo obveznost, da bo pomlad še boljša.