Današnja superveleslalomska tekma se je se je zaradi močnega sneženja začela z enourno zamudo ob 20.00 uri. Vrem sicer prirediteljem povzroča kar nekaj teža. Zaradi slabih razmer, sneženja, so namreč izpeljali le en trening smuka. Petkov smuk, ki je bil po prvotnem sporedu na sobotnem programu, pa so izpeljali na skrajšani progi. Na današnji tekmi pa je ponovno blestel Mariborčan Klemen Kosi, ki je prismučal do izjemnega 9. mesta, kar je njegov najboljši rezultat v superveleslalomu.

Kosi je bil najboljši Slovenec tudi na petkovem smuku je v Beaver Creeku, končal je na 15. mestu. Sicer so se danes v boj za točke podali štirje slovenski smučarji, drugi Mariborčan Boštjan Kline je za nekaj stotink sekunde zgrešil točke in uvrstitev med trideseterico. Prav tako je Martin Čater na progi pridelal prevelik zaostanek in je izven trideseterice. Tilen Debelak, ki je startal s številko 62, pa je bil danes najslabši od Slovencev.

Na uvodnem superveleslalomu sezone v Lake Louisu sta točke osvojila Boštjan Kline z 18. in Martin Čater z 20. mestom.

Ilko napaka stala nove vrhunske uvrstitve

V Lake Louisu pa je zbrana ženska karavana, ob 20.30 uri se je začel drugi smuk sezone. Edina slovenska predstavnica Ilka Štuhec je imela številko 1 na startu, a po napaki v srednjem delu proge se Mariborčanka danes ne bori za najboljša mesta, kljub temu pa bo med najboljšo petnajsterico. Štuhčeva je na uvodnem ženskem smuku v petek osvojila šesto mesto, na vrnitvi v svetovni pokal po poškodbi.