Slovenski nogometaš brazilskih korenin Marcos Tavares, ki si kruh služi pri NK Maribor, velja za enega izmed najbolj popularnih nogometašev na slovenskih tleh. Kapetan vijoličastih je pred kratkim naletel na slovenski projekt, ki ga je navdušil. Obul je inteligentno zasnovane športne nogavice, za katere verjame, da bo sedaj v njih še lažje zabijal gole. Projekt so podprli vsi trije Tavaresi. Ob očetu Marcosu še najmlajši sin Joshua in starejši sin Marcos.

Sem Slovenec, ki podpira slovensko

Najboljši strelec v zgodovini slovenske nogometne lige Marcos Tavares je že večkrat poudaril, da se ima sam za Slovenca. S svojo družino je namreč našel svoj prostor pod soncem na Štajerskem, kjer je, kot pravi sam, njegov dom. Tavares, ki velja za izjemno prijazno in ustrežljivo osebo, se je tokrat odzval na projekt mladega slovenskega podjetnika Tadeja Glavača, ki začenja slovensko zgodbo inteligentno zasnovanih športnih nogavic GO4GOAL. »Tadej je pristopil do mene z namenom, da preizkusim nove športne nogavice. Ni se želel pogovarjati o sodelovanju, o ničemer. Samo dejal mi je, naj jih preizkusim in bova govorila o sodelovanju le v primeru, če mi bodo všeč. Ko sem prvič obul nogavice GO4GOAL, sem vedel, da to ne bo zadnjič.«

Kot pravi sam, se zaveda, da je na začetku vsaka pot izjemno težka. Tudi sam je s svojo družino na začetku preživljal težka obdobja. »Vsak začetek je težak. Tadej se je lotil projekta in je sedaj na začetku. Vem, da mu ni lahko in zato mu z veseljem pomagam. Športne nogavice GO4GOAL so res izjemne. Sam se dobro zavedam, kako pomembna je obutev profesionalnega športnika. In tisti, ki veliko trenirajo, vedo, kako pomemben del športne opreme so nogavice. Odločil sem se, da postanem ambasador tega slovenskega projekta GO4GOAL, ker bi rad podpiral mlade, ki so na začetku svoje poti in se trudijo, da bi na domačih tleh ustvarili dobre zgodbe.« Proizvodnja bo potekala v slovenskem podjetju Intersocks, ki je eno izmed vodilnih svetovnih podjetij na področju razvoja tkanin in izdelave športnih nogavic.

Inteligentno zasnovane športne nogavice

30-letni Prekmurec Tadej Glavač je s pomočjo strokovnjakov izdelal inteligentno zasnovane športne nogavice GO4GOAL. Projekt je nastal, ker sam zase na trgu ni našel primernih športnih nogavic. Zavedal se je, da če ima že sam, kot rekreativni športnik, težave z obutvijo, kakšne izzive imajo s tem šele profesionalni športniki. Tako so s pomočjo slovenskih strokovnjakov izdelali nogavice, ki bodo izboljšale športne zmogljivosti. Nogavice je testiralo več kot 200 športnikov po celem svetu. Med njimi tudi Marcos Tavares.

»Športne nogavice GO4GOAL so neverjetno mehke. Zaščitene so na pravih mestih, kar je zame kot profesionalnega nogometaša zelo pomembno. V njih stopalo ne drsi in z njimi lahko ustvarim večjo hitrost ter hitreje spremenim smer gibanja.« Ob Marcosu sta projekt podprla tudi njegova sinova. »Sta prihodnost. Zavedam se, da je obutev pomembna tudi pri otrocih. Prvič smo tudi skupaj nastopili v reklami. Tudi to je zame nekaj novega. Sem vesel in ponosen.« Ker pa jezaradi vrhunskih materialov proizvodnja precej draga, so se v podjetju GO4GOAL odločili, da bodo en mesec preko množičnega financiranja (crowdfunding) na spletni platformi Indiegogo zbirali prednaročila. Ustanovitelj, Tadej Glavač:  »To pomeni, da boste podprli naš, slovenski projekt s tem, da boste naročili svoj par nogavic po znižani ceni in ga nato čez nekaj časa dobili domov, na vaš naslov. Popolnoma enostavno. Sredstva bomo zbirali en mesec. Seveda vsi skupaj verjamemo, da bo naročil dovolj, da bo projekt dokončno oživel.«