Šport

Bo Rožman že danes popoldan v Ljudskem vrtu?

Jaša Lorenčič, 19.03.21 ob 14:13

Zaokrožila je novica, da naj bi se Marko Šuler, športni direktor Maribora, ki je slab mesec iskal novega trenerja vijoličastih, že za tri leta dogovoril s Simonom Rožmanom. Po naših informacijah je bilo pri izboru kar nekaj zapletov.

Bo Rožman že danes popoldan v Ljudskem vrtu?

Po poročanju Nogomanie naj bi Marko Šuler le našel novega trenerja Maribora. Prišel da bo Simon Rožman, ponujena triletna pogodba. Po naših informacijah sicer 37-letni Rožman, ki je nazadnje vodil Rijeko, v Sloveniji pa učinkovito vodil Celje in Domžale, naj ne bi bil prva izbira, nenazadnje je Šuler pri novem trenerju iskal nekoga, ki dodobra pozna DNK kluba. Čakanje pa da se je podaljšalo zaradi pomočnikov, ki naj bi prišli z Rožmanom.

Vsaj malo več bo znano že danes popoldan, ko vijoličasti ob 16.30 v Ljudskem vrtu v pripravljalni tekmi gostijo Bravo. Če bo Rožman že s tribune presojal svoj novi kader, potem bo vse jasno. Sicer se bo čakanje nadaljevalo in bo uradno začasni trener še naprej Saša Gajser, ki je moštvo vodil na petih tekmah, kjer je dvakrat zmagal in trikrat remiziral. Maribor je pred zadnjo četrtino prvenstva s točko manj in tekmo več za Olimpijo.

Proti Mariboru največkrat

Prav proti vijoličastim je Rožman kot trener vodil največ tekem. Na 21 obračunih je petkrat zmagal, petkrat remiziral in enajstkrat izgubil. V Ljudskem vrtu je enkrat premagal Anteja Šimundžo s Celjem (1:2) in enkrat z Domžalami še Darka Milaniča (1:2). Njegova trenerska kariera kaže, da se hitro znajde, vztraja pri sistemu, ki ga zna tudi prilagajati igralcem. Zaenkrat pa še nikjer ni obranil lovorike. Maribor je pa(č) klub, kjer šteje samo to.

Jurčić bi naj bil prva želja

Po prihodu Šulerja, ki je pred manj kot mesecem dni zamenjal Oliverja Bogatinova, poročali, smo na Maribor24 že poročali, da je prav Rožman zelo blizu Ljudskemu vrtu. Vendar se je zapletlo in zavleklo.

Po naših informacijah naj bi bil najmočnejša želja Krunoslav Jurčić, ki bi izpolnil Šulerjevo filozofijo poznavanja DNK-ja kluba. Toda nekdanjega trenerja vijoličastih naj bi pogodbe še vezale na Arabski polotok, kjer je bil nazadnje trener, zato do Jurčićeve vrnitve ni prišlo.

Maribor letos zamenjal že dva trenerja

Pri Rožmanu naj bi se nekoliko zapletlo pri pomočnikih, potem ko je Maribor v tej sezoni že zamenjal dva strokovna štaba, ki sta ju vodila Sergej Jakirović in Mauro Camoranesi. Ko je Rožman septembra 2019 prevzel Rijeko, so bili v njegovem štabu pomočnik Aleš Kačičnik in Danko Matrljan, kondicijski trener Aris Naglić, trener vratarjev Gojko Mrčela in analitik Alen Obrez.

Rožman je sicer kot trener Rijeke odstopil 27. februarja, čeprav je tik pred tem izkoristil aktivacijo v pogodbi, s katero je sodelovanje podaljšal do leta 2024. S Celjem je že v drugi sezoni kot najmlajši trener v zgodovini slovenske prve lige osvojil drugo mesto z ekipo, ki je navrgla tudi Benjamina Verbiča, z Domžalami pa osvojil pokal Slovenije v finalu proti Olimpiji. Z Rijeko se je po lanskem pokalnem naslovu prebil do skupinskega dela lige Evropa.

Maribor bo med reprezentančnim premorom, ki bo trajal do 3. aprila, odigral po Bravu še eno tekmo, naslednji teden pa naj bi odšel tudi na mini priprave, saj bo v Ljudskem vrtu potekalo evropsko prvenstvo U-21. V Murski Soboti je po remiju z Muro v nedeljo Saša Gajser povedal, da je skoncentriran le na svoje delo.

map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00