Adrian je prepoznal stisko človeka, ki je že skoraj 50 let invalid. Brez ene noge, v doma narejenem kolesu se podaja po ulicah Celja. Trenutno okreva po prometni nesreči.

Minuli vikend je na družabnih omrežjih zaokrožila zgodba, ki se vsakogar dotakne. Objavil jo je Adrian, ki je v Celju spoznal Paulija, ki je že nekaj brez ene noge. 29-letni Adrian je prisluhnil njegovi zgodbi, ki mu je, kot je sam zapisal, dala misliti. Žal je ostal sam na svetu.

“Zato sem se odločil, da bom gospodu Pauliju pomagal kupiti električni invalidski voziček, kajti gospod Pauli ima kolo, ki ga poganja na roke! Jaz mu sam lahko to omogočim v roku enega leta, ampak če bo še kdo pomagal, ga lahko razveselimo skupaj zelo hitro, ter mu pokažemo da ni SAM,” je zapisal v objavi.

“Zato je pomoč dobrodošla.  Ta dobrota se vam bo povrnila nazaj, kajti pomagali bomo človeku, ki je SAM.”

S kolesom grdo padel in se poškodoval

Adrian in Pauli sta se po zaslugi Svet na kanalu A, ponovno srečala. Pauli je trenutno v bolnišnici, kjer okreva po prometni nesreči, po tem, ko je s kolesom grdo padel. Sicer je že 48-let invalid, kolo s katerim ga lahko srečate na cesti, je izdelal sam. Je zelo v slabem stanju, dotrajano, brez zavor.

“Predstavljal sem se kako se zjutraj zbudi. Pauli je vedno nasmejan. Povedal sem vsem, da bom nekaj naredil,” je za Svet povedal Adrian in dodal: “Pokažite, da ne gledate na denar ampak na človeka. Da vam ni vseeno. V tem stanju živi pa nič ne jamra medtem, ko imamo eno polno rit vsega.” Njegova želja je, da bi se 20. junija v Celju zbrali ljudje, stopili skupaj in pomagali Pauliju do novega električnega kolesa.