Mariborčan, ki je skupaj s Stjepanom Hauserjem del svetovno znanega dua 2Cellos je napovedal svoj prvi samostojni album.

FOTO: osebno arhiv

Mariborčan Luka Šulić, ki je skupaj s Stjepanom Hauserjem del svetovno znanega dua 2Cellos, je napovedal svoj prvi samostojni album. Odločil se je, da bo solistično odigral Štiri letne čase Antonia Vivaldija. Svoj novi projekt bo predstavil v Ljubljani 19. oktobra.

Virtuozni in strastni čelist Šulić, ki uživa spoštovanje na mednarodni glasbeni sceni, se s svojim prvim samostojnim albumom Vivaldi – Štirje letni časi vrača k svojim klasičnim koreninam po sedmih letih svetovnih turnej s 2Cellos.

Šulić ploščo pripravljal dve leti

Gre za “dramatično interpretacijo enega najbolj slavnih del klasične glasbe in prvi celotni album popularnega ciklusa baročnih koncertov, ki so aranžirani za čelo”, so sporočili iz založbe Menart in dodali, da je Šulić ploščo pripravljal dve leti. Posnel jo je ob spremljavi godalnega orkestra Academie di Santa Cecilia iz Rima pod vodstvom dirigenta Luigija Piovana.

“Štiri letni časi so izjemno zahtevno delo za violino, kaj šele za violončelo, zato je šlo za dolg in težek postopek,” je izjavil Šulić.

Izrazil je prepričanje, da bodo tudi poslušalci navdušeni, kot je bil tudi sam, ko je kot prvi v zgodovini pripravljal priredbo tega Vivaldijevega dela za čelo.

Rojeni Mariborčan je kot solist igral na svetovno najbolj znanih odrih ob spremljavi priznanih orkestrov, kot so ruski in varšavski simfonični orkester, avstrijski komorni orkester in nemška radijska filharmonija. Za svoje interpretacije klasičnih in tudi sodobnih glasbenih kompozicij je prejel številne mednarodne nagrade.

STA