V občini Duplek so že prižgali decembrsko razsvetljavo, kmalu pa bodo obdarili otroke, starostnike in, če bo občinski svet županov predlog potrdil, tudi socialno najbolj ogrožene in ranljive.

V občini Duplek, kjer so že prižgali decembrske luči, so v preteklih letih povprečno za božično-novoletne praznike obdarili približno 300 otrok. Podobno bo tudi letos, so povedali v občinski upravi in dodali, da je to odvisno od  števila prispelih pisem v Božičkov nabiralnik, ki je še do 15. decembra postavljen na naslovu sedeža Občine Duplek. “V tem trenutku je pisma oddalo okoli 320 otrok.”

Božiček se bo po prebiranju vseh pisem, ki mu jih bodo poslali otroci, skupaj s svojimi pomočniki (z občinske uprave, režijskega obrata, …) odpravil na pot po vaseh občine Duplek v petek, 18. decembra, okoli 17. ure. Pred vrati jim bo pustil darilno vrečko in jim tako polepšal praznične dni.

Obdarili bodo tudi 600 starostnikov

Ob tem pa v veselem decembru v dupleški občini pripravljajo tudi obdarovanje starejših od 75 let, kar je njihova vsakoletna tradicija. V letošnjem letu skupne prireditve in pogostitve zaradi zaščite starejših občanov pred okužbo s Covid-19 ne bo, bo pa Občina Duplek starejše občane obdarila.

Letos bodo obdarili nekaj manj kot 600 starostnikov, ki bodo obdarjeni s paketi v vrednosti 10 evrov.

“Darila bomo po 15. decembru raznosili s pomočjo sodelavcev občinskega urada, režijskega obrata, gasilcev ter društva upokojencev, seveda prav tako v skladu z vsemi zaščitnimi ukrepi,” so pojasnili.  Letos bodo obdarili nekaj manj kot 600 starostnikov, ki bodo obdarjeni s paketi v vrednosti 10 evrov. Za pakete so v občinski upravi izvedli razpis in potem izbrali enega izmed lokalnih ponudnikov, ki bo starejše občane obdaril z bučnim oljem, pekovskimi izdelki, …

O pomoči občine socialno najbolj ogroženim in ranljivim bo v sredo odločal občinski svet

Poleg tega želijo v občinski upravi pomagati socialno najbolj ogroženim v občini. O tem bo občinski svet odločal na naslednji seji 16. decembra, ko bo župan Mitja Horvat svetnikom predstavil svoj predlog, da bi 60-im socialno najbolj ogroženim občanom pomagali z boni v vrednosti 50 evrov. Seznam upravičencev je Občina pridobila s pomočjo posebne komisije v sestavi članov krajevne organizacije Rdečega križa in patronažnih sester.

Župan Mitja Horvat bo svetnikom predstavil svoj predlog, da bi 60-im socialno najbolj ogroženim občanom pomagali z boni v vrednosti 50 evrov.

Ob tem bo župan na seji svetnikom predstavil še en predlog, ki se nanaša na donacijo Občine Duplek ranljivim skupinam, Varni hiši in brezdomcem ter na donacijo za varstvo živali. Končno besedo o predlogih bo imel občinski svet.