UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec mesnega pripravka, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica.
KATEGORIJA: Živila
PODKATEGORIJA: meso in mesni izdelki
PODATKU O VZORCU: Piščančje meso v marinadi; rinfuza; proizvedeno 5.8.2024; Lot:5.8.2024; porabiti do: 8.8.2024
PROIZVAJALEC: Jagros d.o.o., Center Jager Melje (proizvodnja na prodajnem mestu)
VRSTA TVEGANJA: Mikrobiološka tveganja
DRŽAVA POREKLA: Slovenija
OPIS NEVARNOSTI: Proizvod je bil v celoti prodan fizičnim strankam preko prodajnega pulta v Centru Jager Melje. Ugotovljena je bila prisotnost mikroba Salmonella enterica subsp. Enterica, ki potencialno lahko v primeru neustreznega rokovanja in neustrezne termične obdelave povzroči gastrointestinalne težave.
UKREP: Živilu je pretekel rok uporabe.
Živilu je 8.8.2024 pretekel rok uporabe, v kolikor so potrošniki živilo zamrznili, naj ga zavržejo.