Po poročanju portala Einsatzdoku se je v noči na petek (31. maj 2024) na cesti B17 med Neunkirchenom in Wiener Neustadt zgodila huda prometna nesreča. Okoli 21:30 je iz še neznanega razloga pickup s 6 osebami pri St. Egydenu zapeljal v krožišče. Avto je ob tem poletel v zrak in se po trku večkrat prevrnil. Na koncu je vozilo pristalo na strehi, približno 100 metrov naprej ob cesti.

Štiri osebe so med "poletom" padle iz vozila

Prvim ekipam, ki so prispele na kraj dogodka, se je ponudil strašen prizor. Od krožišča do končne lokacije vozila so povsod ležali delci vozila in vegetacija iz krožišča. Štiri osebe ležale na cesti izven vozila. Prvo pomoč so jim takoj nudili prvi posredovalci in reševalne ekipe. Dve osebi sta bili ukleščeni v vozilu in prav tako hudo poškodovani. Te so gasilci iz St. Egyden Neusiedl, St. Egyden Saubersdorf in Schwarzau am Steinfeld z uporabo hidravličnega reševalnega orodja rešili iz vozila in predali reševalcem

Kljub vsem prizadevanjem reševalcev so štiri osebe umrle na kraju nesreče. Dve osebi sta utrpeli zelo hude poškodbe. Po intenzivni prvi pomoči je bila ena oseba prepeljana v regionalno bolnišnico Wiener Neustadt. Druga oseba je bila s helikopterjem prepeljana v Univerzitetni klinični center Gradec. Po reševalnih delih gasilcev in reševalcev je policija natančno dokumentirala kraj nesreče. Uporabili so tudi policijski dron za izdelavo zračnih posnetkov kraja nesreče.

Reševalci so zaradi prizorov potrebovali psihično podporo

Ker so mnogi reševalci med intervencijo imeli neposreden stik s ponesrečenimi, so bili poklicani gasilski svetovalci in krizne intervencijske ekipe Rdečega križa. To je še posebej pomembno v prvi fazi, da se nekoliko zmanjša psihična obremenitev. Popolnoma pa tega dogodka zagotovo ne bo pozabil nihče od reševalcev.

Ta tragična prometna nesreča je bila ena najtemnejših intervencij zadnjih 20 let za sodelujoče ekipe.