V bližnji prihodnosti načrtujejo skupne priprave, kjer bo prvi del potekal v Mariboru, drugi pa v Turčiji.

"Prvo tekmo bomo odigrali proti Lendavi. V tednu pred prvenstvom se vrnemo v Slovenijo, kjer bomo tudi odigrali pripravljalno tekmo proti Bistrici in kasneje proti Aluminiju. Ta prvi teden je bil bolj kot ne uvajanje in navajanje na obremenitve, v drugem tednu pa preidemo na težje zahteve," je povedal Ante Šimundža. Dodal je še, da so po prvih analizah pripravljene smernice za izboljšave, popravila in nadgradnje. "Možnosti za nadgradnjo vidim marsikje, predvsem v tej konstanti in zmagovalni mentaliteti samih tekem. Narediti pa moramo tudi ta preklop, da stvari, ki jih delamo na treningu prenesemo na same tekme."

To je šele začetek prihodov

Marko Šuler je poudaril, da so ti 3 nogometaši šele začetek. Sam pričakuje, da bodo prejeli še najmanj dve okrepitvi. "Veseli me, da smo ključne pozicije zapolnili in dobili tri igralce, ki bodo predstavljali dodano vrednost klubu. Glavni del kadrovanja želimo opraviti zdaj pozimi, torej v naslednjih dveh tednih. V Turčijo naj bi se podala, v veliki meri, že izdelana ekipa, ki bo kasneje predstavljala NK Maribor," je dejal. Dodal pa je, da se pri okrepitvah razmišlja še o centralnemu veznemu igralcu in o napadalcu v ofenzivnem delu. Pri prvi točki ciljajo na nogometaša iz Brazilije, ki je že zelo blizu prihodu. Urediti je potrebnih le par formalnosti, ki so pri njih čisto normalne, pri nas pa jih v taki meri ni. Podrobnosti o napadalcu pa zaenkrat ostajajo skrite, vendar Šuler zagotavlja, da bo zanimiv igralec. Stvar bodo speljali v naslednjih tednih. 

[[image_4_article_61965]]

Čaka jih tudi ogromno odhodov

Poleg vseh pričakovanih in izpeljanih prihodov pa so tukaj tudi odhodi, ki jih bo kar nekaj. "S Xhuliano Skuka smo se ravno danes pogovarjali o prekinitvi pogodbe. Verjamem, da bo tekom dneva ali jutri stvar tudi potrjena. Ishaq Rafiu ima eno težavo, s katero smo se prvič soočali – izstop iz države Nigerije. Dejansko niti ne vemo, kaj ni v redu, zato se stvar ureja na njihovi na ambasadi. Za drugih 5-6 igralcev pa se bodo pogovori o prestopih začeli sedaj, ko so fantje prisotni. Te stvari je treba urejati na osebni ravni. Ni pa vse na klubu, veliko je odvisno od igralcev samih," je pri tem dejal Šuler. Dejstvo je, da imajo trenutno tudi ogromno poškodovanih igralcev, ki prav zaradi poškodb niso v prvem planu, da bi začeli prvenstvo.

"Krepitve, ki so v planu so odvisne od odhodov. Če se bo zgodil odhod Watsona bo seveda potreben tudi nov prihod. Mi pa ni ideja igralce jemat "na posojo". To sem počel drugje in to ni vodilo NK Maribora," je še pokomentiral trener.

PREBERITE ŠE: Seznam »odpisanih« pri NK Maribor vse daljši.

Lan Vidmar

[[image_2_article_61965]]

Lan Vidmar po karakterju in profilu ustreza temu, kar si klub v prihodnosti želi. "Dejstvo je, da gara in se zaveda, da je razlika med prvo in drugo ligo," je dodal Šimundža. Vidmar pa je poudaril, da je bil klic veliko presenečenje in neka prav posebna čast. "Sem ne prihajam kot neko ime ali kot neka zvezda, ampak kot preprost fant, ki je lačen dokazovanja in velikih tekem. Mislim, da mi bo s trudim in veliko željo tudi uspelo. Je pa sigurno vidna razlika med tem klubom in mojim prejšnjim. Sploh na treningu sem opazil, da ni heca in da ni časa razmišljat. Prepričan sem, da če bom trdo delal (več kot drugi) bom hitro nadoknadil. Je pa za vsakega igralca potreben čas, sploh, ko pride v tako velik klub kot je Maribor." je sam dejal in zagotovil, da mu vsi stojijo ob strani in mu pomagajo, kolikor se le da.

Maks Barišič

[[image_3_article_61965]]

Maksa Barišiča je v slovenskem nogometu že znano ime, za katerega verjamejo, da bo dodana vrednost ekipi na poziciji, kjer si želijo veliko več konkretnosti. "To je zame zanimiv izziv. Klica sem bil zelo vesel in sem tudi poln motivacije. Moji osebni cilji so, da se vrnem na tisto raven, na kateri sem bil pred poškodbo in sem prepričan, da mi bo to tudi uspelo. V članskem nogometu je to zagotovo največji korak v moji karieri. Ne bom pa se zadovoljil samo s tem, saj vedno stremim k boljšim igram in k boljši formi," je pokomentiral Maks in zaupal, da je dobil tudi ponudbo od Celja. "Celje trenutno v dobri poziciji, ampak vsi vemo, kar Maribor pomeni v Sloveniji in na koncu koncev tudi v tujini. Začutil sem veliko željo iz kluba in sem posledično imel tudi sam veliko željo priti sem."

Pijus Širvys

[[image_1_article_61965]]

"Pijus Širvys je igralec, ki je zelo podoben DNK-ju našega kluba. Definitivno bo potrebna adaptacija, saj je fant prvič veni, je pa komunikacija zelo dobra, ker govori tekoče angleško," je pokomentiral Šimundža. Pijus je sam dejal, da je zelo vesel, da je lahko del te ekipe. "Od prvega dne vidim, da gre za velik klub in sem zato še bolj navdušen in vesel, da sem lahko del tega. To je moja prva izkušnja s tujino. Poudariti moram, da sem imel iz finančnega vidika veliko boljše ponudbe, da bi šel v kak drugi klub. Ko sem slišal, da je zainteresiran NK Maribor pa sem takoj sprejel odločitev. Vsi poznajo Maribor," je rekel in se pošalil, da se je takoj, ko je dobil ponudbo, pogovarjal s svojim reprezentančnim kolegom, ki trenutno igra za NK Olimpija. Ta mu je rekel, da bosta, če Pijus pride v Maribor, "največja sovražnika". S tem pa se ni preveč obremenjeval. 

Trener Ante Šimundža pa je pojasnil, da je najbolj vesel tega, da so vsi igralci tudi sami izrazili željo priti v Ljudski vrt.

Ni vse na klubu, nekatere odločitve morajo sprejet tudi igralci sami.