Po prepričanju gospodarskega ministra imamo stabilno situacijo, ki bi jo lahko izkoristili za naprej, sicer pa je odprt za pogovore v vseh smereh, na način, da je to v korist ene in druge strani.

Odstop premierja Marjana Šarca in vlade še ne pomeni potrebe po novih volitvah, meni predsednik SMC Zdravko Počivalšek. Po njegovi oceni je bilo volitev v zadnjem obdobju preveč. Imamo stabilno situacijo, ki bi jo lahko izkoristili za naprej, je dejal in dodal, da je odprt za pogovore v vseh smereh, na način, da je to v korist ene in druge strani.

»Sem slutil, da se bo nekaj takega zgodilo, glede na vse to, kar smo v zadnjem obdobju doživeli,« je povedal Počivalšek v izjavi novinarjem po tistem, ko je premier Šarec odstopil s položaja.

SMC sodeluje z vsemi

Na vprašanje, ali bodo poskušali oblikovati novo vlado, morda pod vodstvom prvaka SDS Janeza Janše ali predsednika NSi Mateja Tonina, pa je ponovil, da SMC zanima sodelovanje in vse tisto, kar je dobro za državo kot tako: »Ne mislimo iti ne levo, ne desno, ne nazaj, ampak naprej.«

Na vprašanje predvolilnega sodelovanja, ki ga je SMC ponudil Šarec, pa je Počivalšek odgovoril, da sodelujejo z vsemi. Pogovarjajo se o tem, na kakšen način bi lahko bilo Sloveniji bolje z enimi in drugimi.

Ni potreben po novih volitvah

Ob vprašanju, zakaj ne na predčasne volitve, je sicer zatrdil, da so v SMC na vse opcije pripravljeni. »A v tem trenutku ne vidim potrebe, da bi zaradi odstopa vlade nujno morali imeti nove volitve,« je dodal. Na vprašanje, ali je on pripravljen prevzeti mesto mandatarja, pa je odgovoril, da so vse opcije odprte.

Glede morebitnega vstopa v vlado pod vodstvom Janše je odgovoril, da bodo naredili vse, kar bo dobro za Slovenijo.