Igor Zorčič je kljub izstopu iz stranke SMC ostal na funkciji predsednika državnega zbora. Koaliciji, ki je konec marca predlagala njegovo razrešitev, v prvo ni uspelo. Kako mu kaže tokrat?

Koalicija naj bi z DeSUS, SNS in poslancema narodnih manjšin zbrala 47 poslanskih podpisov za ponoven poskus razrešitve predsednika DZ Igorja Zorčiča.

Nasledil bi ga Jožef Horvat

Neuradno naj bi mu dali še možnost, da odstopi, sicer bodo podpisnice v postopek DZ vložile predlog za njegovo razrešitev. Kandidat za novega predsednika naj bi bil vodja poslancev NSi Jožef Horvat.

Zorčič je namreč tudi po izstopu iz SMC in vstopu v poslansko skupino nepovezanih poslancev ostal na funkciji predsednika DZ.

Zorčič je namreč tudi po izstopu iz SMC in vstopu v poslansko skupino nepovezanih poslancev ostal na funkciji predsednika DZ. Koalicija je konec marca predlagala njegovo razrešitev, a je na tajnem glasovanju v DZ za to glasovalo 45 poslancev, eden premalo.

Nov poskus razrešitve n presenečenje

Vodja poslancev SDS Danijel Krivec je že tedaj napovedal nov poskus. Če bodo tokrat uspešni, bo najverjetneje kandidat za novega predsednika Horvat, ki so ga omenjali že ob prvem poskusu Zorčičeve razrešitve.

Zorčič je za STA povedal, da o podpisih za njegovo razrešitev še ni obveščen. Vprašanja o morebitnem odstopu pa ne komentira.

STA