Ta vikend bo ob Dravi ponovno zaživela mestna plaža Citybeach Maribor / Tridnevno druženje ob kulinariki, urbani glasbi, športnih predstavitvah in osvežilnih napitkih.

Ta vikend bo ob Dravi ponovno zaživela mestna plaža Citybeach Maribor / Tridnevno druženje ob kulinariki, urbani glasbi, športnih predstavitvah in osvežilnih napitkih.

Mestna plaža se odpira v petek

Najbolj vroča plaža v mestu je nazaj. Po dveh uspešnih izvedbah mestne plaže, v sodelovanju z avstrijsko plažo Citybeach Graz, se letos vračajo osveženi, URBANI vroči in razigrani. Mestna plaža se odpira že čez dva dni, natančneje ta petek, 7. junija ob 15. uri, na in ob največji Terasi Mariboxa.

Organizatorji od 7. do 9. junija 2019 napovedujejo ustvarjalne delavnice za otroke, vrhunsko ‘street food’ kulinariko, športne predstavitve, ter nastope v živo znanih DJ-jev v ritmu R’n’B, Disco in Funka.

Na voljo bodo senčniki, ki bodo varovali pred vročim soncem

“Nabrežje Drave in teraso MARIBOXA bomo z ležalniki in senčniki spremenili v pravo mestno plažo. Uvod v letošnje poletje je bil vremensko skorajda nevzdržen, z našo plažo pa se vročina zares začne. Nebo brez oblačka in napovedane poletne temperature, so kot po naročilu za že tretjo izvedbo CITYBEACH Maribor. Vzdušje plaže bo možno doživeti tudi s športnimi aktivnosti, lahko se boste razvajali s ‘street food’ ponudbo hrane, v večernih urah pa zaplesali v ritmih R’n’B, Disco in Funk glasbe ob nastopih znanih in urbanih imen, med njimi Šuljo, Marko Herič, JAMirko in Damaris, ki bo poskrbela za nastop v živo. Obiskovalci se bodo lahko ohlajali z osvežilnimi koktejli na terasi MARIBOXA, ter uživali na edinstveni, čisto pravi plaži ob nabrežju reke Drave,” je povedal Mitja Špes, organizator Citybeach Maribor.

Letošnja novost je urbana glasba in popestrena street food ponudba

Letošnja novost mestne plaže je URBANA glasba in popestrena street food ponudba. V petek bodo gostili lokalne R’nB dj-e, kot so Šuljo, Urbadur in dj Rocca na Afterwork plaži. V soboto z velikih odrov na »paluba stage« prihaja priznan dj, JAMirko, njegovemu nastopu pa se bo pridružila Damaris, ki bo z pevskim vložkom popestrila poletno disco-funk noč. V nedeljo pa vas vabijo na chillout dogajanje Citybeach-a.

Vaše brbončice bodo razvajali Lars&Sven burgers, Skunk urban kitchen ter Maja&Nika food truck. Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje vegetarijanske hrane.

»Veseli nas, da bomo pri nas gostili Citybeach festival, kjer se lahko zabavajo ter sproščajo otroci in odrasli. Za vse najmlajše smo poskrbeli z maratonom najnovejših risank in animacijskim programom Bratov Malek. Dogodek Citybeach je vedno širše prepoznaven,  zato je tudi naš navdih in vzpodbuda, da v prihodnje vlagamo v razvoj lokacije, tako bomo že med Festivalom Lent, nadaljevali zgodbo plaže,« je povedal Stipe Jerič, direktor MARIBOXA.