Dobra novica za Mariborčana Zalo Kralj in Gašpra Šantla: pesem Sebi, s katero bosta maja nastopila na Evroviziji, je na lestvici pristala na drugem mestu.

FOTO: youtube

Napovedi Evrovizije za Slovenijo še nikdar niso bile tako optimistične. Na priljubljeni anketni strani (Eurovision Song Contest Statistics) se je zmagovalna pesem Sebi avtorjev Zale Kralj in Gašpra Šantla znašla na drugem mestu, tik za prvouvrščeno Italijo. Sicer ne gre za uradno evrovizijsko stran, pač pa ena izmed priljubljenih strani, ki jih za tovrstne kotacije uporabljajo navdušenci Evrovizije.

Zaenkrat je sicer glasovale le 353 glasovalcev, a nedvomno bo tudi število slednjih rastlo. Pesem Sebi je zaenkrat prejela 1948 glasov, kar je za 173 glasov manj kot jih je prejela Italija.

To pa ni edina aktivna stran z anketo za evrovizijske favorite. Na uradni strani eurovision.tv ljudje prav tako glasujejo za svojega favorita. Na lestvici trenutno kraljuje Rusija, četudi slednja sploh še ni izbrala svoje pesmi, ki bi jih zastopala na Evroviziji. Po tej isti lestvici ima Slovenija le 2 odstotka možnosti za zmago in se nahaja na 24 mestu.

Zelo priljubljena tudi na youtubu

Na youtubu se vsak dan pojavi kar nekaj vlogerjev, ki ocenjujejo letošnje evrovizijske pesmi. Presenetljivo veliko jih trdi, da jim je naša pesem v bistvu zelo všeč. Mnogi so presenečeni nad izbiro, saj da gre za pesem, kakršna ni značilna za bombastičnost Evrovizije. Mnogi ji dajejo oznako “dark horse”, ki označuje pesem oziroma izvajalca, katerega prej ni poznal nihče, potem pa mu je uspelo premagati vso konkurenco.