Če ste se v zadnjem času kdaj obrnili za čas na Stolno cerkev, ste verjetno zamudili. Obrnili smo se na mariborsko Nadškofijo, zakaj ura na zvoniku že lep čas zamuja.

V zadnjem času ljudje na uro pogledamo kar na svoj mobilni telefon, redki so tisti, ki uro še nosijo na roki, a velikokrat se za čas obrnemo tudi na ure po mestu, ki se nahajajo na cerkvah in nekaterih drugih objektih. A zaradi ure na Stolni cerkvi, lahko kam tudi hitro zamudimo.

Ura zmeraj sama začne zamujati za 20 minut

Ura na zvoniku Stolne cerkve na Slomškovem trgu že lep čas zamuja, nekaj mesecev in to za kar 20 minut, kar lahko povzroči prenekatero zmedo v mestu. Obrnili smo se na Nadškofijo Maribor ter jih povprašali kako to, da je ura že toliko časa pokvarjena ter kako dolgo še bo kazala napačen čas. Kot nam je pojasnil župnik Marko so uro pred nekaj meseci že popravili, a je po določenem času le-ta pričela ponovno zamujati, zmeraj za 20 minut.

Kot so nam pojasnili, Stolna cerkev že desetletja sodeluje z istim podjetjem za popravilo zvonov in ure na cerkvi, vendar se mojster za popravilo ur že nekaj časa bori s hujšo boleznijo in tako čakajo, ali se bo le-ta vrnil k svojemu delu, ali pa bodo morali poiskati novega izvajalca. Kot nam je še povedal župnik bi celotno popravilo prišlo nekaj tisoč evrov, zato bi prvo radi dali uro v pregled, če je celostno popravilo sploh potrebno. Do takrat, pa bo Maribor zamujal.