Zaradi trenutne epidemiološke slike so poiskali druge rešitve in tako si boste lahko program ogledali kar od doma. Danes ob 17. uri bodo prižgali luči.

Danes, 27. novembra, se začenja pravljični festival ustvarjalnosti, doživetij in svetlobe Vilinsko mesto. Zaradi trenutne epidemiološke slike so poiskali druge rešitve in tako si boste lahko program ogledali kar od doma. Poskrbeli so, da vam popestrijo prihajajoče dni na varen način.

Zaradi čudnih časov, v katerih smo, potrebujemo čudeže bolj, kot kadarkoli, a vilinke in vilinci jih bomo zato, da ostanemo vsi zdravi, ustvarjali varno in sproti, poudarjajo v Vilinskem mestu.

Spremljate jih lahko preko njihove spletne strani, kjer bodo sproti objavljali napovednike. Vilinci bodo danes ob 17. uri prižgali luči in se ozrli v zvezdnato nebo. Po mestu so posejali Lovilce zvezd, ki vas bodo vodili po poteh iskanja zakladov s križanko v žepu – koliko pa se jih bo ujelo, vedo le sanje, zapišejo.

Lumina prinaša svetlobo na Židovski trg in Lent

“Navihana in razigrana se v mesto ponovno vrača Lumina. S sabo prinaša luči, ki v očeh prižgejo iskrice in v srcih toplino, ter opominja, da tudi v najtemnejšem delu leta lahko najdemo nekaj lepega in svetlega,” so zapisali ustvarjalci. Dodali so, da letos Lumina s svojimi vilinskimi ustvarjalkami prinaša praznično svetlobo na Židovski trg in Lent.

Luči v vilinskem mestu se bodo prižgale 27.11. ob 17. uri, osrednja praznična razsvetljava pa predvidoma 3.12. na Glavnem trgu.

Kaj se bo dogajalo ta vikend?

Ta vikend se boste lahko naprej odpravili na sprehod po poteh svetlobnih postavitev Lumina, si ogledali Zvezdno pravljico v Vilinskem dvorcu, nato pa se odpravili na potep in iskanje zakladov. Danes ob 19. uri si boste lahko ogledali spletni prenos koncerta Katje Šulc.