Pretekli konec tedna, v soboto in nedeljo, je v Samoboru na Hrvaškem potekalo mednarodno tekmovanje v mažoretnih in twirling kategorijah. Dekleta iz Twirling kluba Aninih mažoretk so se oba dneva izvrstno odrezala. Na tekmovanju, na katerem je sodelovalo preko dvesto tekmovalcev iz različnih držav so anovska dekleta v kategorijah mažorete (solo in skupine) ter twirling (solo, pari ter skupina) stale na stopničkah kar desetkrat. Bile so štirikrat zlate, petkrat srebrne in enkrat bronaste.

“Na vse rezultate smo izjemno ponosni, saj je v njih vloženega veliko prostega časa, preživetega v telovadnici in garanja. Do teh rezultatov pa je seveda veliko pripomoglo tudi bučno navijanje s tribun naših zvestih staršev. Za njihovo podporo smo zelo hvaležni. Zagotovo smo ta vikend dokazali, da smo Anovščani kljub majhnosti srčni in veseli ljudje. S tekmovanja smo se vrnili polni novih izkušenj in elana za naprej, ter še bolj povezani med seboj,” so zapisali v Twirling klubu Aninih mažoretk.

“Zdi se mi, da smo sedaj na vrhuncu in se samo še vzpenjamo”

Predsednica kluba Lea Kramberger nam je povedala, da se anovske mažorete in twirlerke tekmovanja na Hrvaškem redno udeležujejo zadnjih sedem let, njihove odlične uvrstitve pa pripisuje trdemu delu, povezanosti med dekleti in ogromni podpori njihovih staršev. “Odlične smo bile tudi na aprilskem državnem prvenstvu Mažoretne in twirling zveze Slovenije v twirlingu v Benediktu, dve naši tekmovalki, Tia Perko in Tajda Padovnik, potujeta na svetovni pokal v twirlingu, ki bo potekal avgusta v Liverpoolu. Naslednjo soboto, 17. junija, bomo sodelovale na mažoretnem državnem tekmovanju v Ribnici, kamor bodo odpotovale tri naše skupine. Zdi se mi, da smo sedaj na vrhuncu in se samo še vzpenjamo.” V Twirling klubu Aninih mažoretk je trenutno 47 članic, najmlajše obiskujejo vrtec, najstarejše so srednješolke.