Kot smo že poročali se je v ponedeljek, 29. maja 2023 na Partizanski cesti v Velenju zgodila huda prometna nesreča. 29-letni motorist je zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene črte trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim ter se pri križišču pravilno usmerjal v levo. Po trčenju je motorist padel na vozišče, kolo pa je zdrsnilo levo proti prehodu za pešce ter trčilo v peško in pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce.

V nesreči sta bila motorist in pešec hudo telesno poškodovana, pri čemer je bil pešec v zelo kritičnem stanju. 59-letnik je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Maribor, kjer pa je včeraj popoldne umrl. “Zoper 29 letnega voznika motornega kolesa sledi kazenska ovadba po 324. členu KZ-1B na ODT Celje,” sporočajo iz policije.

Žaluje tudi Tina Maze

Pešec, ki je zaradi posledic nesreče umrl, je bil priljubljeni velenjski fotograf Peter Marinšek. Med drugim je naredil portrete Tine Maze, ko je oblikovala lastno linijo nakita. V soboto pa je navijal Primoža Rogliča ob zmagi na Giru.

Poleg Galerije Velenje se od fotografa poslavlja tudi Tina Maze. “Joj Peter, kakšno veselje je bilo delati s tabo! Iskrene sožalje družini in sorodnikom, ter vsem, ki smo s tabo preživeli nepozabne trenutke,” je zapisala slovenska alpska smučarka.

Marinšek je deloval v studiu za vizualno komunikacijo ma – ma, ki je bil ustanovljen leta 1996.