Na pobudo novega mariborskega župana Saše Arsenoviča letos ognjemeta ne bo.

Kot je sedaj jasno, letos neba v Mariboru ob zaključku leta, ne bo krasil ognjemet. Mestna občina Maribor že od leta 2011 ni organizator in plačnik ognjemeta, zadnja tri leta so ga organizirali in plačali zasebniki –  časopisna hiša Večer in Nova KBM. Kot danes poroča večer, sta se na pobudo mariborskega župana Saše Arsenoviča sponzorja odločila, da denar namesto za rakete raje namenita humanitarnim društvom in organizacijam. Župan si namreč namesto iskric na nebu, želi iskric v očeh. Z vprašanji, ki se tičejo ognjemeta smo se sicer 14. decembra obrnili na Novo KBM, a odgovorov do danes nismo prejeli.

Vstop v novo leto z dobrim delom in nameni

 “V Večerovi hiši smo zavezani bralcem, zato smo z njimi v vseh trenutkih. Če smo pretekla leta razveseljevali meščane z ognjemeti na silvestrovo, je sedaj čas, da razveselimo tiste, ki najbolj potrebujejo pomoč. Smo trajnostno naravnano podjetje in menimo, da je prav, da v novo leto vstopimo z dobrim delom in nameni,” je za večer povedal izvršni direktor marketinga in prodaje pri Večeru Miha Klančar.

Denar bodo tako prejeli: Rdeči križ Maribor, Karitas Maribor, Pika – dnevni center za otroke in mladostnike Maribor, Varna hiša Maribor, zavetišče za brezdomce na Šentiljski cesti, Svetovalnica za žrtve nasilja in zlorab Maribor, društvo Toti DCA (Dnevni center aktivnosti za starejše), VDC Polž, društvo Sonček, Materinski dom Bresternica, društvo Hospic Maribor in Zveza prijateljev mladine Maribor.