Šentiljskemu Mondu, v sklopu katerega pod okriljem skupine Hit že dobro desetletje deluje igralnica, dve leti pa tudi hotel, se letos spet obeta rekorden izkupiček.

Po že lani rekordnem letu so letos z dobrim poslovanjem zagotovili nadaljnjo več kot desetodstotno rast prihodkov. Kot je povedal vodja igralniško-zabaviščnega centra Ahac Pinter, so v zadnjih petih letih več kot podvojili prihodke, zato so povsem realna pričakovanja, da bo letos spet rekorden tudi dobiček iz poslovanja. V igralnici bodo do konca letošnjega leta zabeležili okoli 260.000 obiskov, kar za njih pomeni tudi pomembno rast prihodkov.

Ponosni smo na sodelavce, ki znajo tako v igralnici kot v hotelu pričarati vzdušje domačnosti, pri tem pa s profesionalnim odnosom poskrbeti za vrhunsko storitev. Prav to je po mnenju gostov in tudi po našem prepričanju glavni razlog za izjemno rast, ki jo dosegamo v zadnjih letih,” pravi Pinter.

Letos tudi večje zanimanje za hotel

Potem ko so pred dvema letoma ob igralnici postavili še hotel, so tudi odzivi hotelskih gostov ter rezervacije nad pričakovanji. Letos v hotelu beležijo povprečno 62-odstotno zasedenost, lani pa je bila ta 54-odstotna.

Predvsem ob koncih tednov je hotel pogosto popolnoma zaseden z igralniškimi gosti, narašča pa tudi delež tranzitnih gostov in gostov iz naslova poslovnega turizma. Gostijo namreč veliko poslovnih dogodkov podjetij iz Slovenije in Avstrije, od koder je tudi sicer največ gostov. Povečujejo tudi delež gostov iz bolj oddaljenih trgov.

Medtem ko v hotelu ponujajo 35 sob in pet apartmajev, je v igralnici gostom med drugim na voljo 408 igralnih avtomatov, 27 igralnih miz ter dve restavraciji. Igralniško ponudbo ves čas izboljšujejo in obnavljajo igralni park z nabavo najsodobnejših igralnih avtomatov. Tako bo tudi v prihodnjem letu, ko načrtujejo širitev in povečanje igralnice na prostem, ki je med igralci vse bolj priljubljena.

Decembra beležijo rekordno število obiskov

Decembrsko obdobje je za njih eno najbolj živahnih, letos pa beležijo rekordno število zaključnih prireditev za podjetja in druge zaključene družbe. Dan pred Silvestrovim pripravljajo prednovoletni ples, leto 2019 pa bodo gostje pričakali ob glasbi in plesu.

Letos so v Mondu izplačali za več kot 24,5 milijona evrov jackpot dobitkov na igralnih avtomatih, torej dobitkov, ki so višji od 500 oziroma 1000 evrov, kar je največ od odprtja. Letos najvišji je znašal 49.478 evrov.