Znana Sladoledarna Pingo je v torek v Šentilju pričela z delom v novem objektu, ki s svojim modernim izgledom ob novem nastajajočem velikem krožišču spreminja podobo centra kraja.

Lansko leto ob začetku prenove krožišča v centru Šentilja je Sladoledarna Pingo najprej zaradi gradbišča morala premakniti svoj kiosk na bližnje parkirišču ob občinski stavbi. Hkrati je nekaj metrov od stare lokacije nastajal nov objekt, v katerem so v torek pričel z delom.

Sladoledarna z zeleno streho in veliko novih izdelkov iz sladoleda

Zakonca Hasime Demiri Ejupi in Ardit Ejupi sta za Maribor24.si povedala, da so v torek sicer že pričeli z delom v novem objektu, uradna otvoritev pa bo počakala na dokončno ureditev krožišča.

Novost so proteinski sladoledi ter sladoledi s pravimi naravnimi sestavinami, kot na primer prava črna čokolada ali prava pistacija. Po novem imajo tudi točene sladolede, ki se jih spomnimo starejše generacije, ter kot novost celo manjšo čokoladno fontano.

Stavba, ki z moderno obliko daje poseben pečat centru kraja, bo imela »zeleno streho« z intenzivno ozelenitvijo. V novi in moderni sladoledarni so pripravili več novosti v svoji ponudbi. Ena od teh so nedvomno sladoledne torte in »Semifreddo« sladice, ki bi jim lahko rekli zmrzlina, nekoliko manj hladne kot sladoled.

Zakonca Hasime Demiri Ejupi in Ardit Ejupi

Novost so proteinski sladoledi ter sladoledi s pravimi naravnimi sestavinami, kot na primer prava črna čokolada ali prava pistacija. Po novem imajo tudi točene sladolede, ki se jih spomnimo starejše generacije, ter kot novost celo manjšo čokoladno fontano.

Od študentskega poskusa do svetovno priznanega sladoleda

Kot pove Hasime Demiri Ejupi, ki je znanje o sladoledu dobila od dedka in staršev slaščičarne Hamurabi na mariborski železniški postaji, sta skupaj s sedanjim možem razmišljala, kaj početi po študiju prava. S sladoledom sta pred desetimi leto začela bolj poskusno. Postaviti kiosk s sladoledom sredi majhnega kraja, kot je Šentilj, je bilo res pogumno. Potem, ko sta dobila izjemen odziv strank, odločitev za sladoled ni bila več težka. Pika na i je bila še nagrada, ki jo 2017 dobil mož Ardit, sicer diplomirani pravnik, na svetovnem tekmovanju, kjer je z svojim sladoledom dark smoke zasedel celo četrto oz. deseto mesto.

Rezultat vsega dela mladih zakoncev Demiri Ejupi in res izjemnega sladoleda, katerega smo poskusili tudi sami, celo vanilija je vrhunska, pa si morate sami ogledati in poskusiti v Šentilju.