Oblačno vreme se bo nadaljevalo tudi danes. Po poročanju portala Meteoinfo Slovenija bo dopoldne padavin malo, možna bodo tudi krajša obdobja sončnega vremena. “Spet pogosteje bo deževalo sredi dneva in popoldne, ko bodo nastajale tudi nevihte s krajevnimi nalivi, ponekod bo lahko padala tudi sodra. Nevihte in močnejši nalivi se lahko danes pojavijo po vsej Sloveniji. Največ možnosti zanje pripisujemo območjem, ki smo jih obarvali oranžno,” poroča portal.

Nalivi lahko vztrajajo dlje časa, reke lahko razlivajo

Ob šibkih višinskih vetrovih bo premikanje nevihtnih oblakov razmeroma počasno. To pomeni, da bo lahko nalivi nad istimi območji vztrajali dalj časa, zato je pričakovati močnejši porast posameznih manjših rek in hudournikov, ki lahko ponekod tudi poplavijo. Ta pojav bo sredi dneva najbolj verjeten na zahodu in jugu Slovenije, kasneje pa so razlivanja možna tudi drugod, še zlasti na severovzhodu države.

Pred popoldanskim dežjem se bo v nižjih delih vzhodne in osrednje Slovenije živo srebro povzpelo do 22 stopinj Celzija. Še kakšna stopinja več bo na Primorskem, nekoliko bolj sveže pa bo na Gorenjskem in Koroškem, kjer bo med 17 in 19 stopinj Celzija.

Na Štajerskem in v Prekmurju se bodo nevihte zavlekle v prvi del noči na sredo, drugod se bo ozračje zvečer umirilo. Na zahodu in jugu Slovenije se bo začelo jasniti.