Zdravnica in humanitarka Ninna Kozorog je s svojim ganljivim zapisom na družbenem omežju Facebook opozorila na stisko 83-letne gospe, ki si je s prodajo svojih pridelkov želela olajšati težko situacijo, namesto da bi prosjačila. Pri tem je naletela na nevoščljivost sosedov.

Slika je simbolična.

Kot je zapisala Kozorogova, se že več let pri nakupu živil odloča za lokalno ponudbo. Nakupuje namreč pri starejših lokalnih pridelovalcih hrane, ki poskušajo s svojimi domačimi pridelki zaslužiti kakšen evro, ne da bi prosjačili, in si tako olajšati težko življenjsko situacijo zaradi nizkih pokojnin in velikih stroškov.

Kot opisuje Kozorogova, je tako redno zahajala po nakupe k 83-letni branjevki in ji tako velikodušno pomagala po svojih najboljših močeh, saj gospa od nje ni želela sprejeti nobene druge pomoči in “miloščine”. Nekega dne pa ji je dejala, naj ne prihaja več. Branjevko je namreč obiskal inšpektor, ki so ga k njej napotili sosedje. Še več, pri njej so namreč opazili novo bundo. “Sosedje so prijavili, da nezakonito prodaja zelenjavo. Da nima prijavljene dejavnosti. Da ne prijavi davčni. Da je to delo na črno. Da je to utaja davkov. Videli so moj (marjanin, jožetov) avtomobil, ki so prihajali. Poslali so slike kot dokaz. Kot so povedali, da si je gospa kupila novo bundo (zanjo je dobesedno vedel inšpektor). Ni bilo prvič, da sem se ena na ena soočila s tem. Bila pa sem osupla,” je zapisala Ninna Kozorog.

Gospa je prejela opomin, Kozorogova pa je zgodbo delila na svojem Facebook profilu in naletela na množičen odziv ljudi, ki so se strinjali, da je človeška nevoščljivost