Do tega trenutka je v UKC Maribor skupno število hospitaliziranih pacientov 16, od tega so štirje pacienti intubirani (respirator) in v intenzivni enoti. Včeraj je bilo v UKC Maribor skupno število hospitaliziranih pacientov 13,  od tega so bili trije pacienti v intenzivni enoti – 2 sta bila na respiratorju.

Presegli smo kritično mejo

V Sloveniji je danes, v sredo, 25.3. 2020, potrjenih 50 novih primerov okužbe s koronavirusom; skupaj je v Sloveniji 528 potrjenih okužb, danes so zabeležili še eno smrt zaradi covida-19, tokrat v domu za starejše Šmarje pri Jelšah, je povedal minister za zdravje Gantar.

V zadnjih 24-ih urah je bilo sicer testiranih 1234 oseb. 72 pacientov je hospitaliziranih od tega jih je 14 na intenzivni negi.

Razkuževanje rok je eden najučinkovitejših načinov preprečevanja okužb

Danes so na straneh UKC Maribor uprizorili pravilno razkuževanje rok. »Pri razkuževanju bodite temljiti, ne pozabite pa tudi na nego rok, saj jih lahko razkužila izsušijo,« svetuje Klavdija Potočnik, mag. zdr. nege, diplomirana medicinska sestra s specialnimi znanji iz Enote za obvladovanje bolnišničnih okužb.

Pravilna namestitev maske in najpogostejše napake