V Lovrencu na Pohorju nadaljujejo z lani začetimi deli pri rekonstrukciji ceste skozi občinsko središče. Zaradi del je vzpostavljena popolna zapora državne ceste med pokopališčem in Meršnikom (pri križišču s Cesto vstaje).

V Lovrencu na Pohorju nadaljujejo z deli v okviru rekonstrukcije regionalne ceste Ruta – Lovrenc – Pesek. S projektom, ki ga izvajajo v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo RS, so začeli že v lanskem letu, dela pa bodo zaključevali proti koncu letošnjega poletja. Spomnimo, da bodo poleg cestišča v tršem jedru na novo uredili tudi cestno razsvetljavo, pločnike in avtobusna postajališča, poskrbeli pa bodo še za nove ločene komunalne vode fekalne in meteorne kanalizacije ter vodovoda.

Vzpostavili so dve popolni zapori

Iz lovrenške občinske uprave so sporočili, da bo od 22. februarja pa do predvidoma 26. marca popolna zapora državne ceste, ki bo potekala v dveh fazah. Prva faza zajema zaporo od kulturnega doma do pokopališča, druga pa od Meršnika (na križišču s Cesto vstaje) do kulturnega doma. Obvoz za tovorna vozila je urejen preko Slovenskih Konjic, za osebna pa po cesti Lovrenc na Pohorju – Lehen – Uran in Slepnica – Hojnik kapela.

Obvoz za tovorna vozila je urejen preko Slovenskih Konjic, za osebna pa po cesti Lovrenc na Pohorju – Lehen – Uran in Slepnica – Hojnik kapela.

Zaradi del avtobusno postajališče pri pokopališču ni bo v uporabi. Kot so nam sporočili, so načrtovali, da bi bila zadnja vstopna in izstopna postaja pri zdravstvenem domu, kar pa se je v ponedeljek spremenilo, saj avtobus na tistem mestu ne more obrniti. Zadnja aktivna avtobusna postaja je zato zdaj pri lovrenškem gasilskem domu.

Dela nadaljujejo tam, kjer so jih jeseni zaključili

Marko Rakovnik, lovrenški župan, nam je pojasnil, da vse ekipe še niso začele z delom, tiste, ki so, pa opravljajo pa tisto, kar je v tem trenutku že možno, saj je zemljina še vedno zamrznjena. “V tem trenutku ekipe zaključujejo to, kar so v jeseni pustile odprto. Popolni zapori pa sta potrebni zaradi odstranjevanja asfalta in izkopov za utrjevanje cestišča. V zgornjem delu, kjer je že bila narejena delna preplastitev, urejajo tudi okolico. Vmes se bo odprlo tudi gradbišče s tretjo skupino v spodnjem delu Lovrenca, v bližini pošte.” 

Popolni zapori pa sta potrebni zaradi odstranjevanja asfalta in izkopov za utrjevanje cestišča. V zgornjem delu, kjer je že bila narejena delna preplastitev, urejajo tudi okolico. Vmes se bo odprlo tudi gradbišče s tretjo skupino v spodnjem delu Lovrenca, v bližini pošte.

Ker dela trenutno opravljajo na robu strnjenega naselja, kjer je tudi manj prometa, ni toliko težav v prometu: “Sicer pa imamo urejene tudi obvoze. Kar zadeva prihod otrok v šolo, zaenkrat ni težav, saj so zapore na obrobju, odkoder peš v šolo prihaja malo otrok. Večina šolarjev je vendarle iz centra.”

Popolna zapora državne ceste med pokopališčem in Meršnikom (pri križišču s Cesto vstaje) od ponedeljka, 22.2.2021, do predvidoma 26.3.2021.

Več informacij na spodnji povezavi.

Objavil/a Občina Lovrenc na Pohorju dne Četrtek, 18. februar 2021

 

Podjetje Arriva sporoča, da bosta zaradi gradbenih del od 22. 2. 2021 avtobusni postajališči Lovrenc na Pohorju – pokopališče in Lovrenc na Pohorju – Zdravstveni dom neaktivni. Gradbena dela bodo trajala predvidoma 1 mesec. Potnike prosijo, da se preusmerijo na avtobusno postajališče Lovrenc na Pohorju – Gasilski dom.