Na včerajšnji slavnostni razglasitvi zmagovalcev letošnjega natečaja “Moja Slovenija – lepa in gostoljubna”, ki ga izvaja Turistična zveza Slovenije, je mariborski Hostel Pekarna v kategoriji mladinskih prenočišč prejel prvo nagrado za najgostoljubnejše prenočišče v državi.

Foto: Žan Lebe

Ekipa Hostla Pekarna (HOP), ki je nedavno praznovala 10. rojstni dan, je včeraj prejela še eno pomembno potrditev kakovostnega dela – prvo mesto in naslov “Najgostoljubnejše mladinsko prenočišče” na letošnjem natečaju “Moja Slovenija – lepa in gostoljubna”, ki ga izvaja Turistična zveza Slovenije. V svoji argumentaciji je žirija izpostavila, da ob lepo urejenih namestitev hostel aktivno sodeluje pri raznoraznih dogodkih in aktivnost, gostom ponuja tematske sobe z zgodbo in nadstandardne apartmaje z lastno kuhinjo in kopalnico, ter možnost skupnih prostorov za druženje in razgibane aktivnosti na hodnikih.

Zmagovalno nagrado sta v imenu ekipe HOP-a in Mladinskega kulturnega centra Maribor prevzeli receptorka Maja Stoporko ter direktorica MKC Maribor Marja Guček, potem ko je hostel na istem natečaju letos že osvojil tudi 2. mesto po izboru publike na osnovi spletnega glasovanja, ki se je zaključilo v septembru. HOP je sicer prvo mesto po izboru strokovne žirije že osvojil leta 2017, v letih 2016, 2019 in 2020 pa se je uvrstil na odlično 2. mesto.