Del ostrejša stanovanjske hiše, v kateri biva starejši moški, je popolnoma uničen, a so ga gasilci s hitro intervencijo zasilno zaščitili.

Vir: GB Maribor

Močni sunki vetra, ki so se v glavnem popoldne na večjem območju Maribora in širše okolice že umirili, pa so nocoj, nekaj po 18. uri še vedno pustošili v Koreni v občini Duplek. Že vso dopoldne je ogrožal stanovanjsko hišo na naslovu Zgornja Korena 32, v kateri živi starejši možakar, ki so jo sicer gasilci opazovali, vendar jim vremenske razmere niso dovoljevale, da bi se še pravočasno lotili sanacije.

Do ostrešja s pomočjo avtolestve

Matej Lovrec, vodja intervencij Gasilske brigade Maribor, je povedal, da so se s pomočjo avtolestve povzeli do ostrešja, odstranili poškodovani del, nepoškodovanega zasilno pritrdili in preprečili morebitno zamakanje. Nazaj so namestili še strelovod in žlebove.

K intervenciji lahko pristopili šele popoldne

To je za osrednji mariborski spletni medij Maribor24.si potrdil tudi poveljnik PGD Korena Stanko Krajnc, ki je povedal, da so bili sredi dneva že na ogledu objekta, a jim močan veter ni dopuščal, da bi izvedli nujno sanacijo. »Dogovorili smo se, da se vrnemo popoldan, ko se umiri veter. K sreči se je to zgodilo in smo lahko začasno prekrili ostrešji in tako onemogočili začasno morebitno zamakanje objekta. Je pa veter pokazal svojo moč, saj je del pločevinaste strehe tako zvil, da kaj drugega kot popolna sanacija ostrešja ne pride v poštev,« je pojasnil Krajnc in dodal, da je bivanje zdaj v hiši varno. Intervencija, ki so jo skupaj z gasilci Gasilske brigade Maribor, zaključili v večernih urah, pa je trajala 2 uri.

Vir: GB Maribor

Vir: GB Maribor

Vir: PGD Korena

Vir: PGD Korena

Vir: PGD Korena

Vir: GB Maribor

Silovita moč vetra

Kot pa smo neuradno izvedeli od tamkajšnjih domačinov, je bil prizor precej grozljiv. Močan veter naj bi, nam je zaupal eden od njih, ki je nemudoma stekel na pomoč, tako silovito pihal vso popoldne, da ni bilo pomoči. Eden od sunkov vetra, je dodal, pa je del strešne kritine nenadoma odnesel v zrak in vsa zadeva je izgledala, kot da bi »nekdo odprli konzervo.«