V teh dneh vam predstavljamo izdelke naših bralcev, ki jih boste z malo spretnosti lahko naredili tudi sami. Mateja Hojnik nam je pokazala, kako ustvariti papirnate hiške in ornamente.

V teh dneh vam predstavljamo izdelke naših bralcev, ki jih boste z malo spretnosti lahko naredili tudi sami. Mateja Hojnik iz Ljubki dom nam je pokazala, kako ustvariti papirnate hiške in ornamente.

Papirnate hiške

Za izdelavo papirnatih hišk potrebujete A4 format tršega papirja, svinčnik, ravnilo, škarje, belo ali kakšno drugo pisalo, olfa nožek, tekoče ali vroče lepilo in satenasti ali kakšen drug trak. Hiške lahko narediš v poljubnih dimenzijah, le potrebno je prilagoditi mere. “Res preprosti in ljubki okraski, za katere potrebuješ le osnovne stvari. Sama sem sicer uporabila malenkost trši papir, ker se mi zdi, da se bleščice lepše obdržijo,” je zapisala.

Postopek je prikazan v posnetku spodaj.

Papirnati ornamenti

Objavila je tudi postopek izdelave ljubkih papirnatih ornamentov. Za en okrasek potrebujete en A4 list papirja. Sama je uporabila nekoliko trši papir. Vse ostalo pa v posnetku spodaj.

Morda vas zanima tudi:
FOTO: Čudovit kamin, ki ga lahko ustvarite sami
FOTO: Ustvarite grinčevo drevo
FOTO: Skoraj ni stanovanja, ki ga ne krasi palček, sedaj ga lahko ustvarite sami
FOTO in VIDEO: Popestrite si dom z rustikalnimi 3D zvezdicami
FOTO in VIDEO: Ustvarite smrečico iz papirja
FOTO: Enostavni božični izdelki, ki jih lahko ustvarite skupaj z otroki
VIDEO: Zveza prijateljev Mladine odslej vsakodnevno z ustvarjalnimi delavnicami preko spleta