Madžarska policija je poudarila, da bi dojenčica, če bi mama prijavila svoje težave, preživela.

Kot smo že poročali, je madžarska policija v enem od vinogradov v kraju Marfa na Madžarskem blizu meje s Hrvaško našla komaj rojenega dojenčka. Otroka je takoj po njegovem rojstvu v vinogradu zapustila 31-letna hrvaška državljanka in zbežala v Osijek, je prvi poročal hrvaški spletni portal StartNews.hr. Otroka so takoj prepeljali v bolnišnico, a je umrl. Zdaj je policija sporočila srhljive podrobnosti.

“Okrog 11. ure dopoldne smo na mestu dogodka našli nered in delčke posteljice. Prosili smo za dodatne moči in v iskanje vključili tudi pse,” je po poročanju hrvaškega medija Index.hr dejal glavni preiskovalec madžarske policije Miklos Angyal.

Ko je zdravstvena služba dojenčka našla, so ga uspeli stabilizirati do prihoda nujne medicinske pomoči. Nato je bil s helikopterjem prepeljan v bolnišnico, kjer pa je žal izgubil boj za življenje. Sicer je madžarska policija poudarila, da bi deklica, če bi mama prijavila svoje težave, preživela.

Otrok je bil na prostem več kot 24 ur

Kot v nadaljevanju poroča hrvaški medij, je bil dojenček na prostem več kot 24 ur, zaradi česar je bil podhlajen in dehidriran. “Deklica je bila podhlajena, dehidrirana, imela je nizek sladkor v krvi, postopoma je ostala brez kisika. Imela je tudi poškodbe, kar je še dodatno poslabšalo njeno stanje,” je dejala pediatrinja Maria Szasz.

Zakaj je 31-letnica zapustila svojega otrok še ni znano. Sicer je Hrvaška policija poudarila, da v javnost ne bodo sporočali informacij: “Glede na naravo dogodka ne bomo razkrili nobenih informacij javnosti, razen dejstva, da policija izvaja vse potrebne ukrepe in dejanja iz svoje pristojnosti, vključno z mednarodnim policijskim sodelovanjem”.