V petek, 5. aprila, je bila na Policijski upravi Maribor prijavljena najdba mrtve osebe v bližini Kidričevega, kot se je izkazalo, je šlo za 33-letno Sabino iz okolice Ptuja, ki je umrla nasilne smrti. Prejšnji mesec je njen mož Tomaž prijavil njeno pogrešanje in izročil poslovilno pismo. Odkritje trupla je sprožilo preiskavo, ki je razkrila, da sta osumljenca - sodelavca, ki sta se zbližala, načrtovala umor 33-letne partnerke osumljenca zaradi nezadovoljstva v partnerskih zvezah.

Poročena sta bila 10 let

Kot poročajo Slovenske novice, je bil mož umorjene 37-letni Tomaž A., priznani kuhar, ki se je znašel v rokah policije. Zakonski par naj bi bil nekaj dni pred njenim izginotjem še skupaj na poroki družinskih prijateljev. A Tomaž naj bi bil zadnje čase pogosto slabe volje. 

Kot še navajajo Slovenske Novice, sta se Tomaž in Sabina poročila pred desetimi leti, ona je imela od prej imela hčerko, nato sta imela še dve hčerkici in sina, ki je star komaj 19 mesecev. Družina naj bi sicer živela odmaknjeno.

Kdo je skrivnostna sostorilka krutega zločina?

Po neuradnih podatkih, ki smo jih dobili iz anonimnih virov, je sostorilka in domnevna 'ljubica' Tomaža 33-letna Aleksandra Š. iz okolice Lenarta. Tomaž in Aleksandra naj bi bila sodelavca, ki sta se zbližala, in sta zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah načrtovala umor 33-letne Sabine. Dogovorila sta se, da bo svojo ženo 22. marca pripeljal na predhodno dogovorjen kraj v bližini Kidričevega, kar je tudi storil.

[[image_1_article_65047]]

Na tem mestu je tedaj že čakala osumljenka. Ob izstopu iz vozila je 33-letnica iz okolice Lenarta pristopila do žene osumljenega ter jo z nožem večkrat zabodla. Takoj za tem je truplo odvlekla do mesta, kjer jo je zakopala. Skupaj z osumljenim sta se nato iz kraja dejanja odpeljala.

Poslovilno pismo naj bi v resnici že pred dejanjem napisala Aleksandra.

S kazensko ovadbo sta bila oba osumljenca privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil pripor. Za navedeno dejanje je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.