Štiriletna punčka je umrla, potem ko je bila več ur ujeta v minibusu na soncu. Vozilo sicer redno uporabljajo za prevoz otrok iz okoliških vasi v vrtec v vasi Tomajmonostora.

4-letnica Inez ni imela možnosti preživeti ob peklenski vročini v vozilu, poročajo madžarski mediji. Kot vsak dan je tudi usodni torek minibus prevažal otroke iz okoliških vasi v vrtec. Po izstopu predšolskih otrok pa 56-letni voznik ni natančno pogledal, ali je njegovo vozilo res prazno, ga je zaklenil in odšel. Minibus je stal na soncu od pol osmih zjutraj do treh popoldne, ko so malo Inez našli v avtobusu, ki je bil parkiran in izpostavljen močnemu soncu. Ko so deklico opazili v zaklenjenem vozilu, je bila že nezavestna. Reševalni helikopter je deklico v kritičnem stanju prepeljal v bolnišnico v Debrecen. Kljub velikim naporom zdravstvenega osebja je deklica v petek umrla, še poročajo madžarski mediji.

Voznika minibusa so obtožili poklicnega kaznivega dejanja, saj je bil edina odrasla oseba v vozilu, zato je bila njegova dolžnost poskrbeti za majhne otroke.