Goloba je označil za “proruskega tipa”.

Slika je simbolična

Zaenkrat še aktualni predsednik vlade Janez Janša še vedno razburja preko Twitterja. Včeraj se je tako odzval na novinarske prispevke tujih medijev o izidu nedeljskih volitev v Sloveniji.

V objavah označil več tujih medijev

Res označujete te proruske tipe kot liberalce? Preverite svoje vire, prosim,” je včeraj Janša objavil na Twitterju. Ob tem je objavil še slike Goloba z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in slike Jankovića v družbi ruskega predsednika Vladimirja Putina. Dodal še je fotografijo članka, ki Goloba povezuje s Putinom.

V objavi je označil več medijev: The New York Times, Financial Times, CNN, Fox News, Euronews, Deutsche Welle, CBS News, France24, AFP in Reuters.

Objavil je še več tvitov, ki jih je opremil s podobnimi fotografijami in prispevki ter poziva “Poglejte si protievropsko, prorusko ozadje ustvarjalcev Gibanja Svoboda.” Ob danih tvitih je označil tudi ukrajinske medije. Med drugim je ob deljenem videu zapisal “Pazljivo glejte in razumeli boste, kako se ruski neo komunisti prodajajo kot liberalci.”

Janša prav tako namiguje na morebitno rusko vmešavanje v slovenske volitve. Delil je namreč članek Nove24TV, ki govori o tem in zapisal “Vidimo močno vpetost v slovensko politiko nekaterih interesnih skupin, povezanih z ruskimi podjetji (Gazprom, Yandex itd.). S tem je krog zaključen in nazorno ponazarja slovensko politiko in njene tesne vezi s Kremljem.” Dokazov za to sicer ni.