Nocoj je po 80 odstotkih preštetih glasov predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob že razglasil zmago na parlamentarnih volitvah. “Danes se uresničujejo sanje, ne samo sanje nas, ampak velikega dela Slovenije,” je dejal. Zahvalil se je vsem kandidatom stranke, pa tudi vsem, ki so kakorkoli pomagali z delom na terenu, v štabu, z ljudmi, pa tudi vsem tistim, ki so bili morda prezrti, a so bili nepogrešljiv kamenček v mozaiku “te naše veličastne zmage”.

Samo v ekipi in kolektivu je prava moč, noben posameznik ne more doseči tega, kar lahko doseže uigrana in predana ekipa, je poudaril v nagovoru prek videopovezave.

Izpostavil je veliko volilno udeležbo, ki je ena najvišjih v zgodovini Slovenije, “in to je tisto, kar daje našemu mandatu dodatno težo”. Zaupalo nam je veliko število Slovencev, da bomo ta mandat izpolnili, je opozoril.

“Jutri bo v Slovenijo prišla svoboda”

Za visoko volilno udeležbo je po Golobovih besedah zaslužna tudi civilna družba. Brez tako “borbene, srčne in nepopustljive” civilne družbe, kot jo ima Slovenija zadnje leto in pol, pa po njegovi oceni Slovenija svobode verjetno ne bi videla. “Globok poklon vsem borkam in borcem iz civilne družbe, vi ste tisti, ki ste zaslužni, da danes lahko govorimo, da bo jutri v slovenijo prišla svoboda,” je poudaril Golob po preštetih 80 odstotkih glasov, ki stranki kažejo 40 poslanskih mandatov. To bi bilo največ, kar je doslej dobila ena stranka na volitvah, poroča STA.