V soboto je bila na dirki po Avstriji na sporedu kraljevska etapa z vzponom na Veliki Klek (Grossglockner), ki pa jo je zasenčila smrtna nesreča. Drege, član ekipe Coop-Repsol, je padel na spustu in podlegel poškodbam.

Etapa nevtralizirana, minuta molka na startu

Prireditelji so danes sporočili, da so po dogovoru z družino 25-letnega kolesarja, njegovim moštvom in drugimi ekipami sklenili odpovedati za danes predvideno zadnjo etapo oziroma jo bodo nevtralizirali. Kolesarji se bodo zbrali na startu in z minuto molka počastili preminulega sotekmovalca, potem pa se bodo z moštvenimi kombiji odpeljali v Tulfes in opravili zadnji vzpon na Patscherkofel pri Innsbrucku, ki pa bo imel zgolj spominsko vrednost in ne bo tekmovalnega značaja.

"Družina in njegova ekipa so želeli, da se dirka konča na kolesih. To bo vožnja za Andreja in priložnost za družino, prijatelje, za vse ekipe in vse nas, da se še enkrat spomnimo nanj," je dejal direktor dirke Thomas Pupp.

Po odpovedi je jasno, da je dirko dobil Italijan Diego Ulissi (UAE Team Emirates), ki je vodil po sobotni etapi. Kot še dodaja APA, vzroki nesreče še niso znani, policijska preiskava dogodka pa še poteka.