Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji. Mariborčani imajo sicer pred Olimpijo osem točk prednosti, do konca prvenstva pa so še štirje krogi. Kljub temu, pa je bil včerajšnji poraz precej boleč. Svoje misli ob zelo slabo odigrani tekmi je delil tudi športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič.

Zahovič se je opravičil

“Derbi je zelo lahko analizirati, to je verjetno v dvanajstih letih naša najslabša tekma. Se opravičujem navijačem, v svojem, v imenu strokovnega vodstva, vseh v klubu. V tej želji, da bi navijačem dali to, kar smo si vsi želeli, da bi postali prvaki na današnji dan, smo pogoreli. Bili smo premotivirani in v tem namenu, da bi vsi skupaj šli veseli s stadiona, odigrali res slabo,” v pogledu na derbi ua zradno stran NK Maribor pove športni direktor Zlatko Zahovič.

Tekma končana, ko so prejeli prvi gol

Razočaranja nad potekom derbija pred sedmo silo pa, kot smo že poročali, ni mogel skriti mariborski trener Darko Milanič. “Težko rečem kaj drugega, kot da smo odigrali slabo tekmo. Ta je bila za nas končana po 15 minutah, ko so prejeli prvi gol. Zaradi hitro prejetega drugega gola pa smo izgubili tisto energijo, s katero smo šli v tekmo. Ta zadetek pa nam je res vzel agresivnost, energijo, sprejeme, tako da je bilo vse skupaj potem zelo slabo. Želja je bila zelo velika, ampak zadetki so nas šokirali. Vzrok za tako slabo predstavo vidim tudi v tem, da smo si tako želeli potrditi naslov prvaka,” je povedal.

FOTO in VIDEO: Trener Olimpije po tekmi Mariboru čestital za naslov