Mariborčani imajo pred Olimpijo osem točk prednosti, do konca prvenstva pa so še štirje krogi.

Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije, kot smo že poročali, izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:3 (0:3). To pomeni, da si Mariborčani še niso zagotovili 15. naslova državnega prvaka. Mariborčani imajo pred Olimpijo osem točk prednosti, do konca prvenstva pa so še štirje krogi.

“Čestitam pa Mariboru za naslov prvaka, čeprav ga uradno še nima”

Po tekmi je Safet Hadžić, trener Olimpije povedal: “Mislim, da smo zasluženo zmagali. Maribor je imel slab dan, mi pa dobrega. Mogoče je nam vse šlo noter, njim pa ne. Želel sem si, da bi igrali napadalen nogomet, in to nam je uspelo. Čestitam pa Mariboru za naslov prvaka, čeprav ga uradno še nima, ampak si je to zaslužil.”

 

Razočaranja nad potekom derbija pred sedmo silo ni mogel skriti mariborski trener Darko Milanič: “Težko rečem kaj drugega, kot da smo odigrali slabo tekmo. Ta je bila za nas končana po 15 minutah, ko so prejeli prvi gol. Zaradi hitro prejetega drugega gola pa smo izgubili tisto energijo, s katero smo šli v tekmo. Ta zadetek pa nam je res vzel agresivnost, energijo, sprejeme, tako da je bilo vse skupaj potem zelo slabo. Želja je bila zelo velika, ampak zadetki so nas šokirali. Vzrok za tako slabo predstavo vidim tudi v tem, da smo si tako želeli potrditi naslov prvaka,” je povedal.