Šport

VIDEO: Prvi polčas premalo za preobrat, Mariborčani nadaljujejo boj za Ligo Evropa

Uredništvo , 13.08.19 ob 18:18

Mariborčani bodo po porazu na Norveškem evropske nastope nadaljevali v playoffu za Ligo Evropa.

Kvalifikacije za Ligo prvakov,
3. krog, povratna tekma
Začetek ob 19.00

Rosenborg – NK Maribor 3:1 (0:1) **6:2

Søderlund 53′ Konradsen 60′, 81; Požeg Vancaš 45’+2.

Začetni postavi:

Rosenborg: André Hansen, Hedenstad, Meling, Reginiussen, Jensen (K), Konradsen, Søderlund, Hovland, Akintola, Lundemo Adegbenro.

NK Maribor: Pirić, Viler, Ivković, Pericic, Vrhovec, Kronaveter, Cretu, Tavares (K), Hotić, Milec, Vancaš Požeg.

Izbranci Darka Milaniča so na Norveško odšli z zahtevno nalogo, za katero pa so vztrajno ponavljali, da jo lahko izpolnijo. Izkazalo pa se je, da so bili Skandinavci v seštevku obeh dvobojev vendarle prevelik zalogaj. Tako se bodo vijolični namesto za četrti preboj v skupinski del lige prvakov v nadaljevanju borili za četrti preboj v skupinski del evropske lige.

Maribor bo igral v zadnjem krogu kvalifikacij evropske lige proti boljšemu iz dvoboja med bolgarskim prvakom Ludogorcem in valižanskim prvakom New Saints. Prvo tekmo so Bolgari dobili kar s 5:0. Prve tekme zadnjega predkroga bodo 22. avgusta, povratne pa 29. avgusta.

Mariborčani so si ob visokem zaostanku s prve tekme želeli hiter zadetek. Blizu tega so bili najprej v 12. minuti, ko je bil Rudi Požeg Vancaš pred vratarjem gostov, a je bil slednji uspešnejši.

Ob še nekaj bolj ali manj nenevarnih poskusih, med njimi je domači čuvaj mreže ustavil tudi poskus Roka Kronavetra, Marcos Tavares pa je v 27. minuti slabo streljal iz ugodnega položaja, pa so Štajerci povedli v prvi minuti sodniškega dodatka prvega polčasa.

Dino Hotić je podal žogo na levo stran, kjer jo je Mitja Viler rešil pred odhodom z igrišča in jo vrnil v sredino kazenskega prostora, tam pa jo je Požeg Vancaš s približno 12 metrov poslal pod prečko in ohranil nekaj za preobrat proti Rosenborgu.

V 53. minuti pa so Norvežani zadeli za izenačenje, ko je Babajide David Akintola po desni strani pobegnil Špiru Peričiću, podal v sredino kazenskega prostora, od koder je zadel Alexander Soderlund.

Nov hladen tuš so Mariborčani doživeli v 61. minuti, ko je po kotu z desne strani z glavo zadel Anders Konradsen. Milanič je ofenzivni del nato osvežil s povratnikom Luko Zahovićem in Andrejem Kotnikom, a to ni zaleglo, še več,

Norvežani so hitro unovčili več prostora, ko je Konradsen povsem neoviran sprožil malce z desne s 14 metrov in zadel tik ob nasprotni vratnici za končnih 3:1.